28 mars 2011

Muslimsk teologi

Den mycket modiga Pakistanska skådespelerskan Veena Malik står upp mot en mulla som anklagar henne för omoraliskt beteende då hon var med i "Big Boss", den Indiska versionen av Big Brother.
Klippet är översatt av propagandaorganet Memri TV. Jag beklagar att jag stöttar dem på det här sättet, men jag bedömde att inslaget var så pass intressant.

12 kommentarer:

Lennart W sa...

Fast i just det här fallet har ju mullan helt rätt. Big Brother är ju den värsta skiten som någonsin har hittats på i TV.

Patrik Lindenfors sa...

...men det här handlar ju om Big Boss?

Lennart W sa...

Den indiska versionen av BB som du skrev själv. Verkar stämma om man kollar upp det på youtube. Har du sett den svenska BB någon gång? Deprimerande på alla sätt om man vill ha en positiv människosyn. De som hittar på skiten, programledare och deltarna i "huset", de som sitter i publiken, och ffa alla TV-tittare som måste finnas som gillar det.

Är det någon här som gillar det?

Patrik Lindenfors sa...

Nej, jag har inte sett vare sig Big Brother eller Big Boss.

Kristian Grönqvist sa...

Lennart

Jag kan väl hålla med Dig om att klientelet inte ofta verkar findera på BB(big Bang) men det finns faktiskt såna också. Och tittare som gillar förnedrings-TV.

Jag har en känsla av att det handlar om självpräktighet.

"jag har visserligen gjort dumma saker i mitt liv, men inte så där j-la dumma, Va skönt"...
En form av feedback för en form av människor.
Det har säkert visats värre skit. Inte bara i TV...

Måste man förresten ha en positiv människosyn på deprimerande människor?

Lennart W sa...

Kristian G: Jag skrev inte "deprimerande människor". Det är programmet som är deprimerande på alla sätt om man vill ha en positiv människosyn. Det tror jag faktiskt att iaf "Humanisterna" vill ha (som du numera tydligen är "vi" med).

Kristian Grönqvist sa...

Lennart

Jag är fortfarande inte "Vi" med någon rörelse. Jag representerar enbart mig själv, har alltid gjort det.
vem Du representerar, är det i varje fall inte fysiker.

Lennart W sa...

Kristian G: Patrik L refererade till bl.a. dig som "vi" i en annan tråd. Var det jag menade.

Fysiken representerar jag möjligen när jag talar om just fysik som t.ex. kosmologi. Tror du dig veta bättre kan du ju gärna ge något ett exempel och någon referens till andra fysiker med helt andra uppfattningar än jag om fysik.

Är du verkligen en antropolog? Trodde såna försökte ta reda på hur grupper av människor verkligen tänker och hur de samverkar och så. Utan förutfattade meningar. Men du fantiserar ju helt fritt.

Elias W-O sa...

Lennart W,
Poängen var nog att Big boss bleknar i jämförelse med den del av Islam som hon kritiserade.

Det är lite som en seriemördare som kritiserar en snattare för att ha gjort en omoralisk handling. Så nej, mullan hade inte rätt... i min mening.

GregaP sa...

Ett djupt tillfredsställande klipp. Jag tvivlar på att jag i hennes sits hade kunnat formulera mig så väl.

Kristian Grönqvist sa...

Lennart

Om du nu verkligen är så nyfiken så är jag paleoantropolog. Det kombinerat med en geologexamen gör att jag är specialiserad på fossilfynd och bl.a.datering av dem. Inget man bli berömd för precis. Men har gett en inkomst. Att jag enligt informationen på Google också är sjukgymnast råkar bara bero på att jag ett tag var väldigt förtjust i en tjej som skulle bli sjukgymnast, tog utbildningen, vilket jag blev istället, utan chans på tösen.
Så kan det gå ibland.

En paleoantropolog gör alltså inte alls detsamma som en antropolog i
Sverige, som ju i princip är en humanistisk linje. Min är då i motsats naturvetenskaplig och kombinerar geologi och anatomi från sjukgymnastiken på ett alldeles utmärkt sätt. Detta innebär att jag har en del Kemi och Fysik inbakade i mina universitesvitsord. Dock inte mer än på avancerad amatörnivå. Vilket föranleder mig verkligen att undra vilken typ av härskarmetodik Du tror att skall fungera på mig?

Ulf Gustafsson sa...

Jag gör som Muftin, uttalar mig om saker jag aldrig har sett. Jag tycker inte om Big Brother.

Sydsvenskan har tagit upp klippet också.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se