3 mars 2011

Sätt dig i skolbänken, Stavros!


Sätt dig i skolbänken, Stavros! Det menar Unga Humanisters ordförande Eric Wadenius i en artikel på Newsmill, angående Stavros Loucas bristande kunskaper om evolutionsteorin.
Kändisläraren Stavros Louca från tv-programmet klass 9A är onekligen duktig på att lära ut. De många framgångar som hans tidigare elever har visat är bevis på detta. Men att vara en förebild när det gäller att lära ut behöver inte betyda att man är det när det gäller att lära in. Stavros svarade häromdagen i Sydsvenskan att han anser att den vetenskapliga evolutionsteorin är vår tids största bluff och att han istället tror att ett övernaturligt väsen trollade fram alla arter. Att vara naturvetenskapslärare och inte tro att arter har utvecklats ur tidigare livsformer är jämförbart med att vara historialärare och inte tro att Romarriket har existerat. Är det kanske dags för Stavros själv att sätta sig i skolbänken?
Läs hela artikeln på Newsmill.

2 kommentarer:

Realisten sa...

Ska skolan acceptera detta? Det är ungefär som man anställer en sverigedemokrat som ska lära ut alla människors lika värde.

Vi lever i 2011 och vissa tänker inte tillräckligt rationellt, accepterar man inte evolutionsteorin som är ren fakta och bevisad(tusen gånger om och om igen) så har man inget som naturvetenskapslärare att göra.

Anders Gunnarsson sa...

Eric W

Måste du se så sur ut? Ser ut som du druckit ättika!

Så farligt är det väl inte att ett Jehovas har gjort bort sig... Jag tycker det är löjeväckande, men inte världens untergang!?! :-)

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se