5 maj 2011

Debatt om Jesusintervju

Lena Andersson lyckades inför påsken få en intervju med Jesus. Med den har hon lyckats med bedriften att både bli anklagad för att av karriärmässiga anledningar vara insmickrande mot judar som att sprida antisemitiska myter. Lena svarar själv på Newsmill idag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det märkligaste med den första artikeln är ju annars de kommentarer som avfärdar anklagelserna om antisemitism med att DN ägs av en judisk familj.

Lennart W sa...

Tramsförsvar mot tramskommentarer på en tramsartikel. Bottennapp i varje led, inkl. min del nu.

Anonym sa...

Jag förstår inte ditt inlägg, är det riktat till mig?

Ulf Gustafsson sa...

När jag läste Gerdmars artikel fastnad jag frö detta stycke:

"Sedan 40 år har en samlad Jesus- och Paulusforskning i stort sett gått ut på att bevisa motsatsen till Anderssons slarviga och fördomsfulla beskrivning. Judisk fromhetspraxis, vilken också var Jesus' och den tidiga kristendomens var inte mer maskinmässig än något annat, utan präglades av glädje över Torah, av ett böneliv som vårdades i vardagen och en vilja att göra gott. Men Andersson hjälper här till att petrifiera en judendomsstereotyp som tillhör det antijudiska idépaket som tillåter rasistiska strategier att utvecklas. Gudsmordsmyten (deicidmyten), att judarna dödade Jesus, är heller inte historiskt korrekt - det var nämligen ett beslut av en italiensk riddare och ståthållare, Pilatus, som sände Jesus till Golgata."

Att bara engagera sig i om Deicidmyten är sann eller falsk är ett stort misstag.

Ingen nu levande människa (inkl. italienare, judar och kristna) har något moraliskt ansvar för en dödsdom för 2000 år sedan. Sluta tro detta!

Kristian Grönqvist sa...

Ulf

Om Gerdmars slarviga historiska kunskaper.

Möjligen fanns Italer(italiker), som tillsamman med 30-talet andra invandrande och omdistributerade folkslag fyllde halvön med folk men definitivt inte italienare.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se