24 aug. 2011

De är ateister

En ny kampanj har startat för att locka flera att vara öppna med att de är ateister: We Are Atheism
This is your chance to finally be heard. This is our chance to stand up, speak out, and be counted. We want to provide a platform for atheists around the globe to see that they are not alone. Atheists come in all shapes, sizes, ages, and backgrounds. The only thing that we all have in common is that we don’t see any credible evidence to believe in a god. It’s ok to be an atheist, and we want the world to know.

9 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Inget nytt men det är slående hur olika acceptansen av skilda livsåskådningar är mellan US och särskilt Sverige. Här är det snarare de religiösa som skruvar på sig när de "måste" bekänna sin tro.

Lennart W sa...

"The only thing that we all have in common is that we don’t see.."

Patetiskt.

Idé: Funderar på att bilda Asossarna. Det enda vi kommer ha gemensamt är att vi inte är sossar.. Vi ska ha konferenser där vi talar om hur fel sossarna har och hur fel de gör. Vi ska tipsa om och stödja organisationer som inte är eller har varit en del av "rörelsen". Vi ska publicera böcker av f.d. sossar som talar ut om hur de petades i magen av Göran Persson. Osv osv. Blir massor! Är ni med?

Daniel B sa...

Lennart W: Finns i princip redan, fast de kallar sig moderater.

Patrik Lindenfors sa...

Lennart,
Du kan bli med i Rädda Barnen som är emot barnövergrepp. Eller Amnesty som är emot politiska övergrepp. Alliansen för att störta Hitler och få bort nazismen är förstås redan överspelad, och samma sak kan sägas angående Sovjetkommunismen.

Eller så kan man bara strunta i övergrepp och otäcka ideologier och tycka att alla ska vara snälla mot varandra. Annars kanske någon åskådare blir störd på allt detta "mot". På engelska kallas den positionen att vara en "bystander" - någon som står tyst bredvid och bara ser saker hända.

Ulf Gustafsson sa...

Lennart W,
Den föreningen bildande väl för 5-6 år sedan. De tyckte dock att ditt namnförslag var lite långt, så de valde ett annat nämn på A.

F.ö. Är det inte underligt att grupper som känner sig undantryckta av majoritetens norm samarbetar om det de har gemensamt, motståndet mot normen.

Patrik Lindenfors sa...

Lennart,
Frågan är hur underhållande det är att ha den här diskussionen med dig om och om och om igen. Du vet att vi engageras av att vi är emot religioner, för att de är förtryckande, fördummande och trycker ner normer och traditioner i halsen på oss andra. Det är inget konstigt, det finns massor av andra organisationer som förenas av samma typ av motstånd.

Ulf Gustafsson sa...

Eftersom Patrik L använder ordet VI, så vill jag ändra ett ord för att vara med i detta vi.

"Du vet att vi engageras av att vi är emot religioner, [NÄR] de är förtryckande, fördummande och trycker ner normer och traditioner i halsen på oss andra"

Kristian Grönqvist sa...

Lennart

Visst är det även en smula patetiskt att hävda sanningshalten på sådant man inte har en aning om...?

Lennart W sa...

KG: Som om Big Bang, tror du. Nix, DIN vägran att läsa på för egen del är inte samma som att det saknas kunskap.

Bara utifall det är något annat som avses påminner jag IGEN om att det här är HUMANISTbloggen och inte t.ex. LennartWbloggen.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se