16 okt. 2011

Nu går jorden under igen

På fredag är det dags. Och jo, det är samma kille som förutspådde förra undergången: Harold Camping. Han har uppenbarligen funnit ett sätt att få medial uppmärksamhet. Till och med här på Humanistbloggen. Från Aftonbladet:
Harold Camping hävdar att domedagen ska inträffa på dagen 7 000 år efter att Noak gav sig ut och seglade med arken. Vilket han först hävdade var den 6 september 1994. Och sedan alltså den 21 maj i år. Och nu är 21 oktober den heta siffran.'

– Den andliga aspekten av jordens undergång startade den 21 maj. Det var då som Gud lade sin dom på världen. Vi har inte märkt det, men Gud har lagt sin dom på världen och den domen kulminerar den 21 oktober 2011. Då sker jordens undergång, säger Harold Camping till Christian Post.

4 kommentarer:

Ulf Gustafsson sa...

Det var lite modigt att dela ut Ig Nobels matematikpris till Camping. Han kan ju faktiskt ha räknat rätt denna gång. ;)

Anonym sa...

Då har jag alltså 5 dagar på mig att bli återdöpt. Protestant, katolik eller annat är frågan...

Lennart W sa...

mrarboc: Vad jag förstår erkänner de flesta kyrkor varandras dop så det just den detaljen är nog huggen som stucken.

Mattias sa...

Som en god vän till mig sade en gång... Ska man vara riktigt safe inför livet-efter-detta så ska man inte ansluta sig till någon religion (då blir man ju kättare, om det är så att någon annans religion skulle "stämma"), utan vara lite så där lagom öppen för allt hela livet, vara trevlig mot folk samt lära sig spela ett instrument.

Oavsett vad som händer på Domens Dag kan man då hävda att man åtminstone har varit väldigt snäll. Och om det nu skulle vara så att asatron är det som gäller, och då ska man ju inte vara snäll, så kan man bli insläppt som bard i Valhall, om man bara spelar bra nog. :3

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se