20 nov. 2011

Lyssna på kvinnor som sjunger? Hellre döden!

Soldater i den israeliska försvarsmakten borde hellre välja döden än att stanna kvar på tillställningar där de måste lyssna på kvinnor som sjunger. Denna åsikt har Elyakim Levanon, rabbinen i Västbanksbosättningen Elon Moreh. Uttalandet föranleddes av att 19 generaler skrickat ett brev till försvarsminister Ehud Barak och IDF Chief of Staff Benny Gantz, där de bad att inget fick hända med kvinnors deltagande i armén på grund krav från religiösa soldater.

Rabbinens ord var menade att tas på allvar - faktiskt.
"[The IDF] is bringing close the day in which rabbis will have to say to soldiers 'you have to leave those events even if there's a firing squad outside, and you'll be shot to death," Levanin said.
Religiösa principer - man bara måste älska dem. Läs mer i Haaretz.

Tack till Ellis Wohlner för tips!

3 kommentarer:

JemyM sa...

Han går som en karl. Han ser ut som en karl. Med en kropp som en karl. Och han kysser som en karl ska...

Erik M sa...

Den här sortens pryderi / sexism får mig alltid att tänka på Tartuffe (hittade ingen svensk översättning, tyvärr):


TARTUFFE (Skurk som låssas vara dygden själv)
Cover up that bosom, which I can't
Endure to look on. Things like that offend
Our souls, and fill our minds with sinful thoughts.


DORINE (Den sarkastiska pigan)
Are you so tender to temptation, then,
And has the flesh such power upon your senses?
I don't know how you get in such a heat;
For my part, I am not so prone to lust,
And I could see you stripped from head to foot,
And all your hide not tempt me in the least.Och även om man drabbas av frestelse att synda om man över huvud taget tvingas umgås med kvinnor, borde man i så fall inte försöka lära sig självkontroll snarare än att försöka gömma undan dem? Jag menar, hur viljesvag får man vara egentligen?

Björn Bäckström sa...

Männen i både den mosaiska och den muslimska religionen - liksom tidigare den kristna (?) - har denna brist på självkontroll eller rättare sagt tillåter sig denna "brist". En våldtagen kvinna anses få skylla sig själv om hon inte hållit behagen dolda för insyn. (Detta är ingen vulgär beskyllning utan gängse åsikt i Iran, Saudiarabien, Afghanistan, Pakistan med flera länder i den muslimska världen).

Därav dessa allsköns modeller av slöjor, burkas, kappor o.s.v. som kvinnor tvingas bära för att dölja sina för männen oemotståndliga attribut. Har själv skyddats mot frestelser under ett trettiotal år på detta sätt :-)

Men utan skämt. Många muslimer är trötta på denna ordning och sakta, sakta ändrar sig attityderna i dessa länder. Av de muslimska invandrare som kommer till Sverige är "förmodligen" de flesta inte anhängare av den gamla ordningen. Men - och det är viktigt - de är i händerna på utlandsunderstödda extremister till vilka de finner det säkrast att ge läpparnas bekännelse. Och det viktigaste: Vår vurm för det multikulturella samhället är ett oerhört svek mot i synnerhet de muslimska invandrarkvinnorna. De vill "förmodligen" inget annat än att assimileras in i det svenska sekulära samhället.

Att ge Sverigedemokraterna monopol på dessa frågor är oansvarigt. Juholts agerande inför partiledardebatter är exempel på omdömeslös idioti. Att stå nära Åkesson på podiet ger ju inte bara bokstavligen möjligheter till tjyvnyp det visar ju också att de demokratiska spelreglerna är intakta.

Nej, fram för den amerikanska modellen av smältdegel. Inga vore "förmodligen" lyckligare än invandrarna.

Jag skriver "förmodligen". Det är omöjligt att få ärliga svar vid en enkät på grund av rädsla. Vi får agera. Vi tvingar ju inte någon till något dåligt...

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se