28 nov. 2011

Varför är ateister så arga!

USA är inte Sverige och den amerikanska ateiströrelsen (vad nu detta är) saknar motstycke i Sverige. Det Greta Christina berättar om är ända relevant för oss, då vi bryr oss om människor var helst de bor i världen. Därför är vi också arg.

Christina använder de första 20 minuterna till att berätta några av de saker vi är arga över. För er som inte vill höra denna listning, så startar hon efter 25 minuter berätta varför religion är unik, unikt kapabel att orsaka lidande. Christina fortsätter sedan tala att ilskan behövs för att en förändring till det bättre skall kunna ske.

En intressant detalj är att anförandet hölls vid Scepticon IV, en stor skeptikerkonferens. I Sverige är inte religionskritik lika populärt inom skeptikerrörelsen. (Ljudet är lite dåligt, när det applåderas  hejdlöst.)

8 kommentarer:

Lennart W sa...

Det verkar inte bli någon debatt om precis det som den här bloggposten handlar om, så jag passar på att istället tala om vad jag tänker på när jag ser rubriken.

Bättre fråga: Varför är den här killen så glad och positiv?

Look at yourself after watching this

*Smile*

Gunnar Lindholm sa...

Mycket bra föredrag!

Lennart, du brukar ju undra varför det är så mycket "mot" på bloggen?
Fick du någon ledtråd?

Lennart W sa...

Gunnar: De första 25 minuterna eller så radar upp det ena fallet efter det andra där svarta våldtar, rånar, krigar, vandaliserar, osv som en förklaring till varför Vit Makt-rörelsen är arga på negrer.

Eller inte riktigt så. Men argumentets struktur är samma.

Skitdåligt. (Och nej, det spelar ingen som helst roll att man är född med sin hudfärg men ev. kan välja om religion.)

Killen i videon jag länkade till har varken armar eller ben. Varför är han så glad? Iaf själva videon antyder ingenting om religion, så kanske han har något som Humanisterna skulle kunna inkorporera i sin livsåskådning?

Patrik Lindenfors sa...

Lennart,
Du vet väl att man är född med sin hudfärg men kan välja sin religion? Helt centralt.

Killen i videon du länkade till är fantastisk! Bra föredöme för vem som helst. Varför hänga i kommentarsfälten på en blogg och gnälla när man kan gå omkring utan armar och ben och vara glad?

Gunnar Lindholm sa...

Patrik L,
Precis! En väldigt stor skillnad. En annan skillnad är ju att vit-makt rörelsens ideér faktiskt kan undergå en "reality-check", även om deras sista utväg är konspirationsteorier.

Lennart W sa...

2 kristna + 2 kristna = 5 kristna

2 svarta + 2 svarta = 5 svarta

Nä. Fungerar lika dåligt tycker jag.

Lennart W sa...

Den arm och benlöse är förresten en kristen predikant, upptäckte jag sen. Är det någon som egentligen är överraskad?

Nick Vujicics sajt Life Without Limbs

Patrik Lindenfors sa...

Lennart,
Man kan vara glad fast man är kristen. Jag har träffat flera stycken som är det.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se