27 nov. 2011

Varning: Fox News visas här

Detta är en generell varning, eftersom det förekommer att klipp från Fox News visas på denna blogg [ex. 1, 2]. En studie genomförd av Fairleigh Dickinson University i USA har kommit fram till att de som tittar på Fox News vet mindre om vad som händer i världen, än de som inte tittar på något nyhetsprogram alls. Det är än så länge oklart om det är så att det är dummare människor som väljer att se på Fox News eller att man blir dum av att se på Fox News. Det kan vara så studien inte är relevant, då den baseras på 612 personer som är bosatta i New Jersey. Ta ändå de uppgifter som presenteras i Fox News med en nypa salt, för säkerhetsskull.Första delen nedanstående klipp med Tim Minchin har viss relevans med denna nyhet. Den andra delen driver bara med vissa religiösa grupper.

4 kommentarer:

Kristian Grönqvist sa...

Man kan tycka att det finns ett spår av överenstämmelse i storyn..
Eller...?

Nils sa...

Ganska fånigt och grandiost folkförakt. Dessutom var skillnaden mycket liten mellan Fox-tittare och tittare på de andra kanalerna. Slutsatsen måste ju bli att amerikaner överlag är korkade.

Killen säger att Fox mål är att bekräfta tittarnas fördomar. Skillnaden jämfört med mainstreammedier både där och här är att deras uppgift är att bekräfta sina egna fördomar. Knappast ett mer berömvärt mål.

Lennart W sa...

Fox News är.. speciellt.

Dock har jag en bekant som faktiskt har en poäng: att andra kanaler också är som FOX egentligen, fast vänster/liberala. Fox driver hejdlöst och nyanslöst med Obama och "liberals" osv, men om andra göra samma sak om GW Bush och högern osv är det ju bara helt normalt och kul. I så fall behövs ju faktiskt Fox för balansens skull. Något som vi i Sverige alltså inte har. Tyvärr?

Nils sa...

Ja, det är otroligt att det inte finns något alternativ. Men när man tänker efter inte så underligt. Här har vi alla gått samma socialdemokratiska skola och nästan alla journalister har gått journalisthögskolan och vilka åsikter som var och är förhärskande är inte precis någon 10 000-kronorsfråga.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se