22 dec. 2011

Klein igen

För den som är intresserad av att följa ordväxlingen med Helle Klein finns mitt senaste svar här, det som hon (eller hennes kollegor på Seglora Smedja) så charmant kallar för "spyor". Kvällstidningsretorien sitter nog djupt.

Jag markerar tydligt i mitt svar att jag inte accepterar att man faktiskt förnekar vad man tidigare sagt, vilket Klein gör. För mig är sanningen en hederssak och att man står för vad man sagt, men tyvärr får jag nog ge upp hoppet om Klein. Jag har fått många signaler från Svenska kyrkan om att hennes agerade börjar bli en belastning och jag tror faktiskt inte det är bra för någon med denna typ av debatt.

Det finns oändligt mycket viktigare saker att debattera. Därför ägnar jag större delen av mitt sista svar till Klein åt frågan om vad som menas med ett sekulärt samhälle, eftersom jag inte tycker det räcker att tala om en sekulär stat. Svaret till Klein kan läsas här.

6 kommentarer:

Anders Bergdahl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders Bergdahl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders Bergdahl sa...

OCH Klein har svarat.. men inte lyssnat..
http://www.kyrkanstidning.se/debatt/helle-klein-satter-punkt#comments

SORRY tryckte dubbelt.. minst..:-)

Anonym sa...

Christer: Jag är ledsen, men både du och Klein är bara pinsamma, din argumentation är faktiskt orsaken till att jag än så länge valt att inte bli medlem i organisationen Humanisterna.

Ostronmannen sa...

@marboc. Är det inte bättre att gå med i humNisterna och argumentera hur du tycker den som leder ska vara.
Då gör du nytta hos oss också.

Anonym sa...

Det kan iofs vara sant Ostronmannen, men som det är nu vill jag inte sammankopplas med "Humanisterna". Gärna med humanistbloggen, men jag blir inte medlem om Sturmark är "ledaren".

Jag vill inte hamna i en situation där jag förväntas försvara det han vräker ur sig.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se