22 dec. 2011

Klein sätter punkt

Under rubriken Klein sätter punkt sätter Helle Klein förhoppningsvis punkt på sluggandet som utspelats mellan Klein och Christer Sturmark i Kyrkans Tidning. Det glädjer denna bloggskribent att konstatera att medan Klein fortsätter att gå på person och hitta på saker om Humanisterna (exempel: "Jaha? Ska Sturmark införa lagreglering också av fria medier? Ska det sitta en statlig censor och räkna hur många gånger troende människor förekommer i TV?") så har Christer Sturmark svarat på sakfrågan.

Kan vi bara lite snabbt konstatera att det här är en missvisande beskrivning av vad som försigått här på bloggen: "Faktum är att Sturmarks egna medlemmar ställer sig frågande till hans tal om det sekulära samhället, vilket kan avläsas i debatterna i Humanistbloggen. Även för dem verkar det vara en nyhet att kampen inte längre bara gäller den sekulära staten." Debatten här har handlat om det är bra att använda begreppet  "sekulärt samhälle" när det uppenbart är så lätt att misstolka. Målen är inte ifrågasatta, bara språkbruket.

Så varför talar Humanisterna om ett sekulärt samhälle och inte bara en sekulär stat? Orsaken visar sig ligga i definitionen av begreppet "samhälle". Diskussionen fortsätter om ordvalet samhälle - stat under det här blogginlägget. Gå dit, läs vad andra tycker och gör din stämma hörd. Hos oss är debatt välkommen.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se