10 dec. 2011

Nobelpriset är värt att hylla

Unga Humanisters ordförande Jessica Schedvin skriver idag på Newsmill om vikten av den vetenskapliga metoden och hur bra exempel Nobelpriset är i det avseendet. 

Shechtmans upptäckt är en triumf för den vetenskapliga metoden - det systematiska sökandet efter sanning. Det är trots allt den som också har lett fram till upptäckten. Det är precis så här det ska fungera när större revolutioner i vetenskapssammanhang inträffar; Den nya kunskapen smälter samman med den tidigare kunskapen och vetenskapen går framåt. Stärkt av nya synsätt. Med förmåga att se nya perspektiv.

4 kommentarer:

Kristian Grönqvist sa...

På Newsmill skrev Du kvasimetaller. Säkert olycksfall i arbetet. Heter kvasikristaller.

Jessica Schedvin sa...

Tack för uppmärksamheten. Detta var ett skrivfel, men jag hoppas att folk förstår vad jag menar.

Lennart W sa...

Själv blir jag mer nyfiken på vad som skulle kunna tänkas menas med kvasimetall. Dvs om det inte var skrivfel och faktiskt betydde något. Möjligen halvledare.. Eller något annat? Vem vet, kanske t.o.m. något framtida Nobelpris kommer handlar om kvasimetaller?

Ulf Gustafsson sa...

Sandvik producerar rostfrittstål som innehåller kvasikristaller. Det används bl.a. till Philips rakapparater. De tillför speciella egenskaper som gör att seghet kan kombineras med den hårdhet som krävs för att kunna slipa en vass egg.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se