20 dec. 2011

Trollskogen

Om ni saknar våra troll för mycket så verkar de ha samlats på den här bloggen. Där kommer Lennart W äntligen ut med sin egen livsåskådning - han är troende katolik. Så min gissning att han var kryptohumanist som ville förändra sin egen livsåskådning till det bättre var helt felaktig, han var verkligen bara ute för att trolla. Där ser man. Det här föranleder en liten avskedspresent - han har ju ändå varit vår flitigaste kommentator i några år nu. Markusevangeliets 14 kapitel, verserna 66-72. (Samma historia finns även kopierad i Matteus och Lukas..)
Petrus var nere på gården. Då kom en av översteprästens tjänsteflickor, och när hon fick syn på honom där han satt och värmde sig såg hon på honom och sade: "Du var också med Jesus, han från Nasaret." Men Petrus förnekade detta: "Jag förstår inte alls vad du menar." Och han gick ut på den yttre gården. När flickan fick se honom där sade hon återigen till dem som stod i närheten: "Han är en av dem!" Petrus förnekade det på nytt. Strax efteråt sade de som stod där till Petrus: "Visst är du en av dem, du är ju från Galileen." Då svor han och bedyrade: "Jag känner inte den där mannen som ni talar om!" I samma ögonblick gol tuppen för andra gången. Då kom Petrus ihåg detta som Jesus hade sagt till honom: "Innan tuppen har galt två gånger skall du tre gånger ha förnekat mig." Och han brast i gråt.
Efter åtta års bibelstudier kan jag med säkerhet slå fast att det här avsnittet inte alls handlar om det föga beundransvärda i att mörka tron på sin frälsare, utan om Kim Jong-Il, eller möjligtvis Saab.

22 kommentarer:

Klar sa...

Hej! Hittar ingen infomejladress att posta denna fråga till, så jag postar den här i stället: Kommer Humanisterna att ansöka om att bli en av Skatteverket godkänd organisation?

http://www.dn.se/ekonomi/nu-ska-du-far-dra-av-gavorna-pa-skatten

Gunnar Lindholm sa...

Klar,

Det är nog en fråga du kan ställa till Humanisterna direkt
Adresser här

Det var förövrigt ett ganska väntat resultat av trollningen.

Mike Mikaelson sa...

Så om någon har en annan tro eller livsåskådning och försöker ha en dialog/ge en annan åsikt då är han/hon en troll? Det är ett intressant syn på mänskliga relationer :-)

Klar sa...

Gunnar,

Tackar för adresserna

Björn Bäckström sa...

Är det vår tur att trolla? På Lennart W's nya blogg. Falska nog att dölja tillhörigheten? Eller tar det en viss tro för det? Ändamålet ...

Eric Wadenius sa...

Där ser man. Trollet var alltså ett troll.

Patrik N sa...

Lennart skriver på Annorzzz blogg: "Nåväl, det kändes inte helt OK att mörka om det [tron] för en medkatolik, så jag hoppas att jag med detta iaf återställer ordningen lite."

Det här är något som gå igen i andra religioner. Inom Islam är det också accepterat att behandla otroende på ett annat sätt än troende. Antagligen som ett resultat av vår psykologi där vi utvecklar lojalitet till vår egen grupp och fientlighet mot de som inte tillhör gruppen.

Ostronmannen sa...

Och vi lärde oss mycket. Trollet gjorde oss en stor tjänst.

Patrik Lindenfors sa...

Mike,
Vi har många med annan livsåskådning som kommenterar här. Men just Annorzzz och Lennart W har agerat troll. Annorzzz är portad, Lennart W har (äntligen) tackar för sig. Förutom två sverigedemokrater för några år sedan är de två de som försvårat diskussionerna mest här på bloggen. Så i egenskap av en av moderatorerna är jag väldigt glad att se dem försvinna.

Patrik Lindenfors sa...

Ett förtydligande bara. Bloggen tillhör alltså Annorzzz. Lennart är bara kommentator.

Ostronmannen sa...

Mitt första intryck av när jag läste de första kommentarern bloggen i tron att det bara var humanister som skrev här var:???? Öh, va vad konstigt!
Jag hade självklart läst Lennart.
Fast jag har alltid sett honom som katolik. Han skrev ju på sin bloggskylt att han konverterat.

Ser nu fram emot att slippa troll och ta oss vidare.
Det är mkt som är på gång. Helle Klein mm

Gunnar Lindholm sa...

Mike Mikaelson,
Du har totalt missförstått vad det innebär att bete sig som ett troll. Lennart W gjorde vettiga inlägg också men ibland var det bara troll.

Det har inget med tro eller livsåskådning att göra. Det handlar om hur du beter dig i diskussionerna.

Du får gärna delge en annan åsikt men inte förstöra diskussioner, t.ex. genom att aktivt misstolka eller gå off-topic å det grövsta.

Kristian Grönqvist sa...

Mike Mikaelsson.

Om en rörelse, av vilket slag det än månde vara, kör med dubbel redovisning, en offentlig och en dold, så anser jag personligen rörelsen vara förkastlig. Tex röda korset...gangstersyndikat..KatolskaKyrkan...talibanrörelsen etc.
Med förkastlig menas lögnaktig, oärlig, bedräglig, omänsklig, vidrig etc.
För Röda Korset tex kan det fungera med jättepudlar, men för de övriga nämnda är det på tok för sent med pudlar.
Det är dock min helt personliga uppfattning.

Anonym sa...

Är det någon som är förvånad att Troll-Lennart är katolik? Vad säger hans kyrka om att han så länge förnekat sin tro och därmed också sin gud?

Ett inlägg dedicerat till honom med några "best of" skulle vara ofantligt roligt"

Lokatt sa...

Vad läser jag, är Annorzzz portad ? Verkligen, äntligen? Halleluja jag är bönhörd! Nu är det åter idé att läsa inläggen här. Tackar!

Patrik Lindenfors sa...

mrarboc,
Problemet med troll är att de skriver så ofantligt mycket. Att gå igenom Lennarts produktions skulle vara både mycket arbete och oerhört tråkigt. nej, låt hans alster vila i frid som ett monument över var tro kan leda.

Lokatt,
Annorzzz har varit portad i flera månader.

Patrik Lindenfors sa...

Notera för övrigt att det äntligen går att föra en vettig diskussion här! Läs i tråden Sekulärt och vulgärt. Det är som att andas frisk luft igen.

BladeRunner sa...

Vem vet, det kanske skulle vara värt att komma tillbaks och skriva lite kommentarer igen. Man får väl hoppas att det inte tar lika lång tid att bli av med kommande troll.

l_johan_k sa...

Fast sådana katoliker som Anorzzz, Zoltan & Co ger ju den katolska extremismen ett ansikte.

Och det är ju bra att de upplyser folk om att en sådan faktiskt existerar i Sverige.

Creutz sa...

Är så glad åt detta, och ser fram emot att börja bli aningens mer aktiv i kommentarstrådarna framöver. Nöjet förstördes ju som bekant totalt förut, men all heder åt er som orkade med.

l_johan_k sa...

Det här inlägget av Zoltan är ju för övrigt intressant eftersom det visar hur falska dessa katolska apologeter är.

Bl.a. beskrivs Humanisterna enligt:

"Tänk att några få tusen personer i Sverige fortfarande organiserar sig enbart runt idén att de inte tror på någonting som de inte tror finns!"

Detta är ju en halmgubbe eftersom "Humanisterna" är något "mer" än "ateisterna.

Å andra sidan vill gärna dessa apologeter argumentera för att "ateism" är just något mer är "avsaknad av tro", bl.a. är det vanligt förekommande att de hävdar att en ateistisk världsbild med nödvändighet leder till en viss (o)moralsyn.

Dessa bloggares självmotsägande tirader kan endast hjälpa den antiteiska kampen!

l_johan_k sa...

Dessa bloggare visar att vi inte bara bör oroa oss över Islam.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se