24 dec. 2011

Vetenskapens underverk

Vetenskap kan åstadkomma verkliga mirakel. Inget av mina barn hade levt idag utan modern sjukvård, och inte jag heller för den delen. Här nedanför kan ni se en flicka som via ett implantat får uppleva hörsel för första gången.God Jul!

7 kommentarer:

Munken sa...

Jo vetenskapen är fantastisk. Vem behöver Jesus? Seriöst! Vad ska man med mirakel till när man har vetenskapen?

Fast om det är första gången hon hör ljud tycker jag det är väldigt konstigt att hon kan prata.

Kristian Grönqvist sa...

Munken

Ganska många döva lär sig att ljuda nuförtiden. De kan alltså prata, även om själva anslaget fattas, samt att tonhöjden kan bli mycket svår att reglera.
Det är ofta i mitt tycke helt fantastiska människor som arbetar med dövas handikapp, men även logopeder i allmänhet är våldsamt underskattade människor...

Anders Bergdahl sa...

En av världens skickligaste musiker, Evelyn Glennie, är döv..
hon hörde IOF fram till tioårsålderns om jag minns rätt....
MEn vetenskapen GÖR verkligen underverk, botar cancer, blindhet m.m.

tuttarolf sa...

Så rörande!

Mysig midvinter på er alla!

Lokatt sa...

Härligt! Rörande.
Jag såg nyss en konsert med en blind sopran som sjöng underbart. Hon läste noterna med fingertopparna och lotsades diskret med handtryckningar från mezzosopranen som stod bredvid. Snart... kanske en blind person kan börja se, en aning i alla fall.Hurra för vetenskap och utveckling! Buuu för löjliga mirakel och fjantiga handpåläggningar.

Elias W-O sa...

Fantastiskt! Väldigt rörande :')

Mattias sa...

Kan så relatera. Föddes med gravt nedsatt hörsel, har behövt olika hörapparater hela livet. Har ofta funderat på hur livet skulle te sig, vilken slags person en hade varit, om jag hade fötts i en annan tid, med andra förutsättningar. Är så oerhört tacksam för vetenskapen. Jag delar din erfarenhet Kristian, audionomer är ofta väldigt fina och engagerade människor.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se