28 jan. 2012

Dagens kryptofundamentalistiska insändare

En viss Holger Nilsson från Vetlanda ondgör sig i dagens (eller gårdagens) Aftonbladet över bankers minskande kontanthantering, vilket påstås drabba pensionärer och handikappade när de inte kan ordna sina affärer med människor på bankkontoret utan måste använda komplicerade kontokort. I själva verket kommer sig Nilssons intresse för betalningsteknik från kristen apokalyptik. I hans tidning Flammor kan man läsa om tecken på att Antikrist kommer, bland annat att Örebro är på väg att bli kontantfritt:

Allt fler krafter samordnas med syfte att kontanterna definitivt skall avskaffas. Nerikes Allehanda har den 12 april rubriken:

På fredag ska hela Örebro vara kontantfritt

Artikeln inleds: ”Som första stad i landet satsar bankerna, handeln, Brottsförebyggande rådet, Örebropolisen och City Örebro på en kontantfri dag i Örebro på fredag.”

Märk än en gång vilka som står bakom satsningen. Här kan man se hur olika krafter går samman för att förmå eller tvinga alla att överge kontanterna. Uppenbarelsebokens ord om att tvinga alla att gå in i det nya systemet, ringer i bakhuvudet när man läser detta.

Detta kan vara något förbryllande för de som inte är insatta, men resonemangen bakom bygger sannolikt på detta stycke i Uppenbarelseboken kap 13:

Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet. Här behövs vishet. Den som har förstånd skall tolka odjurets tal, ty det är en människas tal, och talet är 666.

Många kristna har letat efter både detta köp- och säljtecken i sig såväl som tecken för 666, och gärna i kombination. En del har hittat det på förpackningars streckkoder, andra i SE-bankens förra logga. RFID-chip är dessa apokalyptikers senaste skräckblandade förtjusning, just för att det är ett "märke" för att köpa och sälja som skulle kunna sättas på eller i kroppen. Detta är ett ämnesområde som bevakas noggrant av Holger Nilsson.

Vill man veta mer om denna fascinerande tankevärld kan man läsa boken Som en tjuv om natten av Lena Ringqvist som handlar om hennes uppväxt i den svenska trosrörelsen.

Oavsett allt detta är det rörande att Holger Nilsson bryr sig om de svaga i samhället så mycket att han skrivit denna insändare.

3 kommentarer:

Amanda Duregård sa...

XD

Ulf Gustafsson sa...

Hade hoppas Holger Nilsson lagt av. Han verkar dock fortsätta i samma hjulspår år efter år:
http://youtu.be/1ukERnpOxLg

Tomas Antila sa...

Nej, SE-bankens logga är Illuminati!:D

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se