19 jan. 2012

Det visste ni inte: Man kan bota ADHD, Aspbergers och autism med homeopati

Från tidskriften Dagens Homeopati:
Barn och ungdomar med adhd, asperger och autism kan bli hjälpta av homeopatisk behandling. Det visar en schweizisk forskargrupp som genomfört två vetenskapliga kliniska studier. De har också metodiskt arbetat för att förbättra den homeopatiska behandlingen.
Holy shit! Det var viktiga nyheter. Hur har de kommit fram till något så intressant?
Forskargruppen har utvecklat såväl generaliserade frågeformulär och även specifika checklistor för adhd. De har även modifierat en repertoriseringsmetod som de menar ger säkrare matchning av tillförlitliga karaktäristiska symtom hos det individuella barnet, mot rätt utvalt homeopatiskt läkemedel; simillimum. Tonvikten läggs på modaliteter, särskilt det som ger försämringar (aggravations).
Simillium, för er som undrar, är det preparat som ger de symptom som är mest lika det som sjukdomen producerar, helst exakt samma symptom. För ADHD skulle man kunna tänka sig t.ex. ... amfetaimin. I låga doser? Har homeopaterna råkat slå i verklig medicin? Njae, kom ihåg att homeopatins kännetecken är att man späder ut läkemedlet så mycket att det inte finns någonting kvar av den aktiva substansen, och sedan säljer detta vatten (eller sockerpiller) för svindyra pengar till de sjuka, eller desperata föräldrar.

Så hur kan man finna resultat när man medicinerar med vanligt vatten? Tre saker. Dels har man - som ni såg här ovanför - utvecklat egna frågeformulär som "matchar" läkemedlet. Sen har man ett litet stickprov om man jämför med normala kliniska studier på läkemedel. Skulle läkemedelsindustrin hävda att de botar ADHD, Aspbergers och autism på grundval av studier på mindre än 100 personer skulle de bli stämda för miljonbelopp om det visade sig inte stämma. Homeopater har lite lägre standarder att leva upp till. Till sist har man modifierat den vetenskapliga metoden en aning.
De har också formulerat hur studier som följer den konventionella medicinens krav på att vara randomiserade, dubbelblinda och kontrollerade bör designas för att även följa den homeopatiska läkekonstens principer om individuell behandling med ett medel åt gången utifrån likhetsprincipen.
Homeopati är inget annat än lurendrejeri riktat mot svaga och desperata. Tvi.

9 kommentarer:

Biggles sa...

Varför är det alltid Schweiziska forskare som dyker upp i sånna här sammanhang?

AV sa...

För någon månad sedan läste jag en insändare att det var bra att en läkare blivit frikänd från tjänstefel när denne hade rekommenderat homeopatisk medicin.

Det tycker jag också var bra. Läkarna bör definitivt rekommendera homeopatisk medicin vid feber och förkylningar.

"Gå hem, vila och drick mycket vatten. Ja det går lika bra med kranvatten."

Ett litet räkneexempel. Vi antar att en homeopat i Karlstad blandar 0,1 mol av ett ämne vars molmassa är 200g/mol i vatten. Han rör än åt ena, än åt andra hållet och späder efter alla konstens regler. Det som blir över (allt så småningom) hamnar i Vänern och rörs om. Varje liter vatten som rinner ut i Göta älv innehåller 400 miljoner molekyler av ämnet ifråga, varifrån Göteborg tar sitt vatten. Även om Göteborgs reningsverk är effektiva och de Göteborgska homeopaterna använder reningsfilter kommer varje liter spädvatten i deras spädning innehålla miljontals molekyler! Hur späder man bort något som finns i spädvattnet? Eller räknas nu all vatten i Vänern som homeopatisk medicin för just denna åkomma? I kaffekoppen framför dig finns massor av vattenmolekyler som Julius Caesar redan kissat ut!

Patrik N sa...

Vad kan inte botas med homepoati? Sockerberoende kanske?

Björn Bäckström sa...

AV 2012-01-19 17:50

Intressant kommentar! Öppnar upp för oanade spekulationer!

Kan man t.ex. anta att några av de rödvinsmolekyler som Jesus svalde ned brödet med i "The Last Supper" går igenom min syster kyrkvärdens strupe på söndagarna? Och för den delen även några från Judas mugg?

AV sa...

I den kalk med rödvin som sägs vara "jesu blod" är det definitivt vattenmolekyler som varit just Jesu blod, om han funnits.

Om Jesus vinglas innehöll ca 1,8dl, dvs 180g vatten vilket ger 10 mol vattenmolekyler. Det är 6,022*10^24 st. Ganska många.

Jodens samlade vattenvolym är ca 1,5 miljarder km3=1,5*10^21 dl vilket är ungefär 1*10^21 st vinglas. I varje vinglas är det alltså ca 6000 vattenmolekyler från Jesus sista bägare. Detta under förutsättning att all vatten som fanns då finns idag. Dock finns en hel del reaktioner där vatten splittras och nybildas, men det påverkar knappast frågan. Ja i varje vinglas finns sannolikt vattenmolekyler från Jesus sista skål eftersom den innehöll betydligt fler vattenmolekyler än det finns vinglas i all vatten på jorden.

Om inte denna naturvetenskap är häftigare än en bronsåldersgud från öknen, vet jag inte vad som skulle vara det.

Patrik Lindenfors sa...

AV,
Snälla, får jag publicera din kommentar som ett gästbloggarinlägg? Det är en helt fantastisk uträkning. Du får fortsätta vara anonym om du vill. Om du vill anstränga dig kan du maila en "inläggsversion" till mig på patrik@lindenfors.se.

Björn Bäckström sa...

AV 2012-01-19 22:49

Super!

Vi har alla plötsligt fått en helt ny historisk dimension ; -)

Det medför ju förstås att med den här recyclingen delar vi matsmältningsflöden med både den ena och andra. Erik XIV och hans ärtsoppa t.ex. Å andra sidan är det ju också heroism i Sokrates' giftbägare...

Och vi kan expandera idén. Det ständiga bombardemanget med kosmiska molekyler tillför ju vatten från andra världar som kanske aliens brukat. I homeopatisk mening är vi sannerligen alla förenade. Leve vetenskapen!

Kristian Grönqvist sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vendela sa...

Ni är så okunniga att man inte vet om man ska tycka synd om er eller skratta.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se