14 jan. 2012

Hädelser på löpande band

När vi nu ändå är inne på temat hädelser så skulle jag också vilja dra mitt strå till stacken. Jag väljer idag att håna något som Kopimisterna håller för heligt. På så vis kan också Kopimisterna få känna att de är som en riktig religion, hånade och allt.

12 kommentarer:

Ulf Gustafsson sa...

Tror inte du hånade någon kopimist med detta inlägg, snarare hedrade. Du remixade tanken om hånande av andra religioner och skapade ny information med inlägget.

En hädelse enligt kopimismen är att vara tyst, inte skriva några blogginlägg, inte sprida någon information och dess värsta form förstöra information.

Kopimisterna har ännu berättar hur de ser på de människor som inte remixar, kopierar och sprider information. Vad händer med dem?

Björn Bäckström sa...

Hur gick det till? Hammare? Kanske Kopimisterna nu har fått sitt kors att bära om halsen. En Mjölner med ett trasigt USB minne!

Patrik N sa...

Ulf,

Du har nog rätt (även om informationen på USB-minnet ser ut att vara förstörd). För att riktigt håna kopimisterna har jag nu istället valt att under eftermiddagen inte skriva tio exakt likadana inlägg.

Där fick de.

Kristian Grönqvist sa...

Förmodligen dör de ensamma i sin miljonbyggeslägenhet och hittas inte förrän grannen retar sig på doften.

berinder sa...

Att skriva tio exakt likadana inlägg vore ju bara att kopiera, att skriva tio snarlika inlägg vore att remixa. Alltså vore att inte skriva tio snarlika inlägg en värre hädelse.

För övrigt, att av något så enkelt som ett USB-minne skapa konst, tro inte att din bild räknas som nånting mindre, är verkligen att remixa.

Kopiera och sprid. ;)

Patrik N sa...

Hur man än vänder sig tycks man ha arslet bak när det gäller Kopimisterna. Men, en religion som inte är lätt att håna och förnedra, kan det alls vara en religion..?

Mattias sa...

Patrik N, det låter som att du tycker att hån har ett egenvärde. Verkar som att du därmed är en utövare av världens äldsta religion - agonismen. ;)

Patrik N sa...

Ja Mattias, du har rätt :). Och därmed är det bevisat, "Religion *will* take you down no matter what!".

Jag erkänner mig besegrad.

:)

Nils sa...

Ett tämligen efterblivet skämt. Kan inte tänka mig att USB-minne har någon signifikans alls för kopimister.

USB-minnen är inget effektivt sätt att kopiera information, de används idag mest att sprida virus.

Patrik N sa...

Fast är inte just virusspridning kopiering i stor skala? Hard core kopiering så att säga.

Det innebär förstås inte att du inte kan ha rätt i att det hela är ett rätt efterblivet skämt, jag håller absolut den möjligheten öppen. .

Mattias sa...

"We are the agonists. Resistance is futile (but greatly encouraged). You will be assimilated."

Mattias sa...

Jag funderar mycket på detta hur kopimism ställer sig till förstörelsen av information. Och även vad som bedöms som förstörelse.

Lagringsmediers ofrånkomliga åldrande innebär ju en långsam randomisering av dess innehåll, med effekten att det blir mer svårläst av de verktyg vi har stående till buds för informationsutvinning.

Information finns ju omkring oss som ett ständigt bakgrundsbrus som vi kan snappa upp med rätt instrument. Beroende på instrumentets beskaffenhet kommer även den information vi utvinner att ha olika beskaffenhet, presenteras på olika sätt och i sin presentation ha olika egenskaper. Samma fil kan till exempel se helt olika ut och även producera olika ljud beroende på vilket program den öppnas i. Särskilt när en börjar experimentera med program som inte är avsedda för filtypen i fråga. Likväl är det ju information som vi ser.

Hur ska ett urval ske för informationshanteringen? Det är klart att jag hellre ser en kristallklar film med synkat ljud än en dito som flimrar och hackar, men kopimismen gör i sig ingen skillnad mellan olika typer av data. Är det okej att som kopimist avråda andra från att exempelvis kopiera en film av undermåligt format?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se