13 jan. 2012

Lika inför lagen


Idag är jag och debatterar på Newsmill under rubriken Orimligt att religiösa får kränka andras rättigheter. Är det inte konstigt att det enda religionsfriheten verkar skydda är att man får kränka andras integritet? Man får hetsa mot folkgrupp, skära av religiöst specificerade kroppsdelar och täcka sina döttrar i skynken. Likhet inför lagen är en bättre princip.

5 kommentarer:

Patrik N sa...

Utmärkt artikel. Den enda rimliga åtgärden är att avskaffa den särskilda religionsfriheten.

Tiro sa...

För mig är det frustrerande att de religiösa har tolkningsföreträde när det gäller vad som ska ingå i religionsfriheten. Självklart ska alla vuxna få tycka vad de vill, klä sig som de vill, ordna sina gudstjänster som de vill etc. Men varför ska man kunna hänvisa till religion när det gäller patriarkala oskick som har funnits sedan urminnes tider och i varje fall långt innan våra nuvarande religioner blev uppfunna. Kvinnans ställning i samhällsgemenskapen är faktiskt ingen religionsfråga utan en politisk fråga. Kvinnoförtrycket är ett samhällsproblem som grundar sig på fördomar och fysiskt tvång.

Nils sa...

Antar att du inte vill ha beröm från mig, men bra artikel.

Håkan W sa...

Antar att du VILL ha beröm från mig, så... bra artikel.

Björn Bäckström sa...

Patrik L
Bra artikel. Antingen du vill ha det eller inte: Beröm till dig ;-) Folkvalda att ändra regler via EU. Borg och Reinfeldt skryter med goodwill i Bryssel. De bör då använda inflytandet till det här!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se