21 jan. 2012

Lördagsunderhållning: Dags för bättring - slutet är nära!

Det vore lättare att respektera religiösa åsikter om de inte var så ... underliga. Men ok, låt oss ta trosutsagorna på allvar och diskutera deras innebärd. Här har ni en underhållande diskussion om världens undergång från BBC.

3 kommentarer:

Gunnar Lindholm sa...

Av en händelse råkade jag se en snutt av ett program från UR igår som handlade om saker som kan utplåna mänskligheten (kometer, vulkaner, etc.).

För de numerologiskt intresserade kan det nämnas att 2038 skulle jorden kunna ligga riktigt illa till (minns inte detaljerna). Den som är lite datornördig vet att just år 2038 kommer 32 bitars heltalstypen inte längre räcka till för att lagra datum!

Eftersom det enligt vissa är givet att varje kalender som slutar fungera innebär att jorden går under så kommer jorden gå under 2038.
Precis som den gjorde när det blev år 2000 och kommer göra 2012 (enl. mayakalenderns uttolkare).
Fascinerande.


Men inslaget i sig var roligt. "Det där är bara fundamentalistiska vantolkningar av det poetiska budskapet..." ehh..

Ulf Gustafsson sa...

Jag har Graham Hancocks Fingerprints of the gods och andra liknande kvasi-vetenskapliga arkeologiska verk i bokhyllan. Fann dem intressanta i mitten av 90-talat, då min pyramidperiod infann sig.

Lokatt sa...

"Belive in Me, or Die!" Ja det är i sanning den goda kristendomens bud. Jag såg nyss en dokumentär om svenska prästers härjningar mot samerna under sexton- och sjuttonhundratal. En svartrock dömde två samer till döden för "vidskepelse" (det var oklart om de verkligen avrättades). Samernas trummor och symboler eldades upp av renläriga icke-vidskepliga Kristi tjänare, deras hantlangare använde våld för att tvinga av samerna deras "avguda"-ägodelar. Fy fan.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se