29 jan. 2012

Söndagsfunderingen: Extrema islamister mot fundamentalistiska kristna

Vilka är galnast, fundamentalistiska kristna eller extrema islamister? Bill Maher gör jämförelsen och menar att hur galet amerikanska evangelikala kristna än kan uppföra sig så är det ändå långt kvar till den galenskap som uppvisas av talibanerna.(Lite väl mycket vi mot dem för min smak, men han har en en och annan poäng. Eller är det bara islamofobi? Lämna din åsikt i kommentarsfältet.)

6 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Underbart! Modigt igen trots brasklapp. Om islamobi; Ja då vill jag vara islamofob!!! Med den här definitionen måste det vara politiskt/kulturellt korrekt i objektiv betydelse.

Nils sa...

Helt fantastiskt!

Man kan bara konstatera att det inte behöver några lagändringar för att begränsa yttrandefriheten.

Kan ni tänka er detta sägas av någon i svensk television?

Ulf Gustafsson sa...

Hej, inte islamofobi, men väldigt elakt mot muslimer.

Gruppen katoliker sägs innehålla extremister med tokiga idéer, men samtidigt säger Maher att många katoliker struntar fullständigt i detta.

Om gruppen muslimer säger dock Maher att den innehåller extremister med tokiga idéer, men att majoriteten av muslimer bara "vill kontrollera sina kvinnor i fred".

Varför gör inte Maher samma komiska poäng över muslimer som katoliker?

Björn Bäckström sa...

Ulf G 2012-01-29 13:42


"Varför gör inte Maher samma komiska poäng över muslimer som katoliker?"

Menar du tvärtom? Eller har jag misat något...

Ulf Gustafsson sa...

Nej, jag menar det jag skrev. Tänkte på hur majoritets katoliken beskrevs 2:55.

Tvärt om går det förstås att fundera på varför "de flesta katoliker är laglydiga medborgare, de vill bara vara i fred och förtrycka sina kvinnor privat" inte är ett roligt skäm.

Anders sa...

Det förefaller mig att kommentarerna här pekar på att frågan om religiös fundamentalism i hög grad sammanfaller med frågan om mäns kontroll över kvinnor. Intressant! Religionens roll är ju som jag ser det i grunden huvudsakligen en fråga om makt och kontroll, både på ett samhälleligt plan och ett personligt. Det är ett av mina skäl att vara mot alla former av organiserad "gudstro", om vi får kalla kyrkorna det.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se