22 jan. 2012

Söndagspredikan: The Story of Human Rights

Liiite USA-centrerad, men ändå bra.

2 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Deklarationen om de mänskliga rättigheterna har inbyggda motsägelser. Religionsfrihet för några är inskränkningar i mänskliga rättigheter för andra. Det är galet att ha en "rätt" som religionsfrihet när det i religionen stadgas att t.ex. kvinnor inte har lika värde som män.

Det går inte att skylla på misstolkningar av "lärans innersta väsen" och annan bullsh-t. Frihet till accepterande av vidskepelse (religionsfrihet) får inte finnas när konsekvenserna är kollision med basrättigheter. Bort med religionsfrihet ur stadgarna. Även i svensk lagstiftning. En religion som inte diskriminerar är fredad genom de andra punkterna. Här borde Humanisterna på förbundsnivå bedriva agitation.

tuttarolf sa...

Jag kan hålla med dig till viss del men frågan är om det är så klokt. Håller det juridiskt? Politiskt kommer det minst sagt att bli sprängstoff vilket iofs är lite kul.

Angående de amerikaner som intervjuas i klippet vet man inte om man skall skratta eller gråta. Finns det något folk i den utvecklade delan av världen som är så okunniga? Vad lär man sig egentligen i skolan i USA? Nollkoll!
Detta är alltså landet som dominerat världspolitiken i drygt ett halvt sekel och som för krig lite varstans. Och den som står vid rodret är framröstad av ett folk som...

Suck!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se