20 jan. 2012

Vem är den "riktiga" Jesus?

Tea Party Jesus är en film och nätsida gjord av den kristna organisationen The American Value Network. Jag blir inte riktigt klok på syftet, men uppfattar det som kritik av Tea Party-rörelsen och propaganda för den "riktiga" Jesus. Filmen är dock så kul, deprimerande och läskig att det nästa blir ateistpropaganda. Vem är den "riktiga" Jesus? Ingen vet.

2 kommentarer:

Eric Wadenius sa...

-"Men, vi har ju en personlig relation med Jesus och den heliga anden har ju talat till oss och sagt att vi har Gud på vår sida! Hur vet jag att det är den heliga anden? För jag känner det inom mig på ett sätt som ni ateister aldrig kan förstå!"

Religion får folk att tro att deras magkänslor är uttryck för absolut gudomligt sanktionerad objektiv moral.

Det är ett problem.

Björn Bäckström sa...

Sannerligen ett problem. Hur tacklar du en troende (Katolik, New Age flummare, healer och andemottagare eller vilken tokbekännare som helst) som säger "min tro är bra för mig, sköt ditt så sköter jag mitt?"

Är vidskepelsen oskyldig eller är den en cancer som förhindrar riktig verklighetsuppfattning? Och är det skadligt om falsk verklighetsuppfattning florerar? Något ont i sig som korrumperar samhället och förhindrar problemlösningar i politiken? Eller?

Borde åtminstone inte de värsta uttrycken av galenskaperna komma under allmänt åtal? Typ kontakter med avlidna mot betalning, homeopati m.m? Eller är vi inte riktigt säkra på att t.ex. inte andar finns? Hur kan vi annars låta bli att åtala?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se