9 feb. 2012

Homosexuella är söta och goa - jag skulle vilja krama dem allihop!

Rubriken här ovanför är numera brottslig - i St. Peterburg. Den som offentligt talar positivt om homosexuella i S:t Petersburg ska nämligen numera kunna dömas till böter. Detta har stadsfullmäktige beslutat skriver Sydsvenskan. Homosexualitet jämställs med pedofili i den nya lagtexten.

Privatpersoner ska kunna dömas till tusen kronor i böter för brottet ”propaganda för homosexualitet”. En tjänsteman som gör sig skyldig till samma brott kan få betala upp till 10 000 och organisationer kan dömas till 100 000 kronor om de ger ut publikationer som där homosexuella omnämns positivt.

Läs även SvD.

3 kommentarer:

Ulf Gustafsson sa...

Det är lätt att gissa vilken organisation som upprätthåller och propagerar de värden som denna lag är en konsekvens av:
Ortodoxa kyrkan och homosexulaitet

Den ortodoxa kyrkan får större oxh större inflytande i Ryssland, då den allierar sig med Putins nationalistiska maktelit, vi får hoppas på att en demokratisk utveckling i valet i mars kan bryta detta. Nyheterna om att Putin köper röster för 400 kr + mat, talar emot detta.

Eric Wadenius sa...

.. tack kristendomen, tack för att du upprätthåller grunden till våra "västerländska värderingar", som du gillar att säga.

Svante sa...

Suck! Har ryska politiker inget bättre för sig än att lägga sig i andra människors liv? Har inte Ryssland viktigare problem? Skaffa ett liv för sjutton! Vi kan nog inte hoppas så mycket på demokrati och rättssamhälle i Ryssland, det kommande riggade presidentvalet tyder inte heller på det. Det här är ytterligare ett minus på listan.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se