6 feb. 2012

"Präst trakasseras för "samröre" med Humanisterna"

P1 Morgon sände idag reportage om reaktionerna på prästen Annika Borgs engagemang mot omskärelse av pojkar. Läs mer och lyssna på Humanisternas hemsida.

7 kommentarer:

Nils sa...

Anklagad för samröre med Humanisterna.
Haha, man kan inte annat än småle.
Nu sitter ni snart i samma båt som de andre spetälske, Sverigedemokraterna.

Vad väntar här näst? Inställda konferenser om Sturmark finns på deltagarlistan?

Twitter om att politker setts äta lunch med Patrik Lindenfors?

Mattias sa...

Har lyssnat igenom inslaget 2 ggr, hör inte ordet Humanisterna nämnas. Vad har jag missat?

Ulf Gustafsson sa...

Mattias,

Du har missat det filter som den som skrev inlägget på Humanisternas hemsida använde vid lyssnandet ;-)

Mattias sa...

Aha, så det var inte du som skrev det alltså, Ulf?

Ingen stor grej, givetvis. Men nu har det blivit en så himla infekterad fråga. Skrider omkring som en katt runt en plutoniumstav.

AV sa...

Jag ser minst två olika fel i deras beteende.

1. Bara för att ens förfäder hade det jobbigt ger det inte carte blance för alla beteenden i all framtid eller immunitet mot kritik. Isf får man inte kritisera de i Afrika som mördar albinobarn, för de var ju koloniserade för 50 år sedan.

2. Om man anser sig följa Jesus påbud om att vara vänlig, vända andra kinden till, vara tolerant mot oliktänkande osv, bör man hålla sig för god för mobbing och baktaleri. Av någon anledning verkar Svenska kyrkan ligga i topp när det gäller fall i arbetsrätten pga missämja på jobbet, mobbing och dåligt ledarskap. Låter inte som de följer sina egna påbud.

Fredrik Lindberg sa...

Att det är samröre med humanisterna som provocerar Gerle är för många, mig inkluderat, självklart. Jag såg hennes försök att försvara sin hatskrift i debatt med Sturmark.

Men jag instämmer med Mattias. Med tanke på radioinslagets innehåll är det en missvisande rubrik på vår hemsida. Inte världens största grej, men ingen skitgrej heller. Kräver vi intellektuell hederlighet av Gerle ska vi göra det av oss själva.

Ulf Gustafsson sa...

Johanna Andersson, präst i Svenska kyrkan, stödjer Annika Borg och har kommenterat Domkapitlets beslut att inte kritisera Gerles uttalande ”nära det bruna” på Kristen Opinion.

Dammluckona öppnas, inga uttalanden är tydligen opassande för en präst. Förutom att tycka illa om skuld/skam och omskärelse av pojkar.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se