13 feb. 2012

Saudiarabien, ett helvete på jorden

Hamza Kashgari journalist från Saudiarabien skrev ifrågasättande om profeten Muhammed på twitter, bland annat.:
Jag har älskat saker om dig och jag har hatat saker om dig och det finns mycket jag inte förstår om dig. 
Ingen Saudisk kvinna kommer komma till helvetet, då det är omöjligt att komma dit två gånger.
Kashgari försökte fly, men stoppades och skickades tillbaka till Saudiarabien från Malaysia. Nu riskerar han dödsstraff för hädelse.

5 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Efter mer är 20 år i Saudiarabien har jag ändå svårt att bedöma landet som är väldigt ”seclusive”. Saudiern är i många avseenden betydligt mera civiliserad än gängse västerlänning – inte bara med referens till mitt egna buffliga blogger-jag – och är i sitt umgänge otroligt förekommande. Jag är i många avseenden tacksam mot landet.

Samtidigt som de flesta kaparna vid september 11 attacken var saudier och vars familjer erhöll en stor summa cash; okänt från vilket konto – medan WTC kollapsen gång efter gång visades på statstelevisionen. Detta den andra extrema sidan.

Saudi är förmodligen det mest religiösa landet i världen. Muhammed är hållen helig och antydan till respektlöshet är dödssynd. (Det är naturligtvis detta som är problemet. Denna jäkla Gud igen vars dyrkan alltid urartar! Världens grymmaste uppfinning! Så fick jag det sagt igen.)
Vad kan man då önska av landet utöver skonsamhet för Hamza Kashgari? Ja, i varje fall inte den arabiska våren som den spelas upp i Egypten och Syrien. För mycket av huligan och kriminell aktivitet också på de demonstrerandes sida.

Galet av UN att först i elfte timmen när molotovcocktailerna kastas föra fram resolutionerna om avgång för regenter. Varför inte redan nu, innan oroligheter, ge Abdullah ultimatum? Vad gör Carl Bildt som vill vara stor pojk? Har han aktier i Aramco också?

Nils sa...

Jag har inga personliga erfarenheter av Saudiarabien, så jag ska inte säga emot dig, men man kan väl knappast bedöma ett land efter hur trevliga individer är i umgänget. Har en känsla av att ju strängare regler ett system har, ju större är behovet av att vara ”mjuk” däremellan.

Islamister brukar ju hävda att det är av vördnad för kvinnan som de vägrar ta i hand. Så länge hon är kysk och ren vill säga, annars stenar vi henne.

Ulf Gustafsson sa...

BBM,

Du träffade nog inte de 21000 människor som gått med i Facebookgruppen: "Saudiska människor vill straffa Hamza Kashgra"
http://www.facebook.com/groups/211533478943735/?ref=ts
eller så berättade du inte om dina åsikter om islam och Muhammed.

Svante sa...

Förfärligt detta, och då har Hamza Kashgari ändå uttalat sig mycket mer positivt om profeten Mohammed än vad jag någonsin skulle göra. Vad kan man göra för att stödja honom?

MrSkapaeren sa...

för det första ska ni veta, att vi har en jord som är en motor som skapar liv. Varför står det i alla religioner att vi ska låta oljan vara. "låt bli oljan vårt förfall". Här är början på alla problem i den ända världen, tänk på det 1 värld med många nationaliteter. Och vår gud ville vi skulle förfalla detta vackra till ett paradis. inte ett helvete som nu. mvh Mr skaparen

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se