27 feb. 2012

"Tvinga inte ­Estelle att ta avstånd från islam"

Från DNs ledarsida:
I dag finns inga grundlagshinder för en svensk regent att vara alkoholist, nazist, kommunist eller brottsling. Vad som däremot är förbjudet är att inte tro på Gud, eller att kalla Gud för Deus, Jahve eller Allah. Med tanke på alla fördomar som ateister, judar, katoliker och nu muslimer utsatts för i vårt land är förbudet helt orimligt.

Den svenska statskyrkan avskaffades år 2000. Monarkin bör gå samma väg. Även dess förespråkare måste inse att det åtminstone är dags att avskaffa kronkyrkan.
Exakt så. Reformera grundlagen nu! Passa på att avskaffa monarkin när ni ändå håller på.

(För övrigt undrar jag varför man aldrig sett Göran Rosenberg skrika "RASISM!" över att den svenska grundlagen förbjuder judiska statschefer.)

Tack till Elin Petterson för tips!

1 kommentar:

Svante sa...

Framförallt är det stötande att medlemmarna i den kungliga familjen ö.h.t. är tvingade att tillhöra en viss religion. Jag kan förstå att det kanske inte går i en handvändning att avskaffa monarkin, men religionstvånget måste vi snarast avskaffa. Själv hoppas jag på att det kommande offentliga pajaseriet med Estelles dop bojkottas av så många som möjligt. Om jag vore partiledare, minister eller annan höjdare som förväntas gå på dopet så skulle jag vägra.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se