20 juli 2012

Satans hobbyer

Alltid roar det någon att pricka av vilka av Satans hobbyer man själv gillar:

Via BoingBoing
Bilden sägs komma från en broschyr som delades ut, av en okänd grupp, vid Comic-Con i San Diego.

20 kommentarer:

S sa...

Kan förstå de flesta punkterna, men vegetarianism..?(

Mattias sa...

Whoa! Tror att jag borde kunna undvika att bli varulv åtminstone. Men cyberpunk? Har inte hört begreppet användas seriöst sen 90-talet. Snälla säg att det finns ett cyberpunk-community någonstans i världen! Längtar redan dit!

"Alt comix", vad är det förresten? Ett finare ord för hentai?

Lennart W sa...

Alt Comix verkar stå för den sortens "vuxen"-serier (inte alls bara porr..) som i Sverige publicerades i Pox, Epix, etc, med såna artister som t.ex. Robert Crumb. Pirinens Socker-Conny och tidningen Galago hör nog också dit. Bildgoogling. Nostalgi..

Undrar lite grann om inte en sån här lista inte bara är ännu en ploj på ett sånt convent?

Benzocaine sa...

Jag undrar lite över LOTRO (Lord of the Ring Online). Var i Efeserbrevet och moseböckerna står det något om onlinespel?

Det var ett så dåligt skämt att det nästan inte ens var roligt. Fast det lustiga är att man inte kan vara säker på att listan är ett skämt.

S sa...

Jag tror lätt att den inte är skämt! HP är ju bannat nånstans, minns ej var... är det inte bibelreferenser längst ner t höger?

Ulf Gustafsson sa...

Det var bra att videoklippet ovan bekräftade det ondskefulla med Harry Potter. Då är det sant.

Sedan är tydligen My Little Pony ett gränsfall, man kanske skall avstå från detta för säkerhets skull.

Sari, inte nog med att det är bibelreferenser, det är bibelstycken där det talas om satan. De som skrivit detta måste ha tillgång till en Bibel. Klart misstänkt ;)

Lennart W sa...

Ulf, det förmodade Bibelinnehavet gör iofs även varenda Humanist och/eller nyateist misstänkt.
:-)

Benzocaine sa...

Sari, läs bibelreferenserna (Eph är efeserbrevet och Deut är femte mosebok). Jag har svårt att se hur de uttalar sig om något på listan.

Men som sagt, det som gör sådana här saker roliga är att man inte kan vara säker på om det är parodi eller allvar.

Per Kornhall sa...

Skämt är det inte. Jag minns likadana listor på Livets Ord på slutet av 80-talet. Då med tillägget att man om man hade sysslat med något sådant behövde man "befrielse" dvs andeutdrivning.

S sa...

Benzo, klart jag fattar att det inte står om HP eller LOTRO i bibeln...? Dess innehåll måste ju som bekant omtolkas för att kunna appliceras i modern kontext. Dessutom har jag för mig att präster kan kommunicera mer el mindre direkt m gud (?).

Benzocaine sa...

Sari, det är ungefär det som är min poäng. Att man tar avstånd från HP och LOTRO kommer från tokiga präster (eller andra så kallade "lärda") och bibelreferenserna säger inte ett jota om saken (inte skriver man väl Iota på svenska?). Därför menar jag att bibelreferenserna längst ned till höger är tillagda som en parodi. Ingen kan dra slutsatsen ur dem att man inte ska läsa HP, om man inte redan är införstådd i det dolda budskapet som de galna prästerna förkunnar.

En annan sak jag funderar lite över är hur man som kristen med hedern i behåll kan motivera sina åsikter med GT samt ett brev som forskningen visar att det inte är författat av Paulus. That's a bad excuse for an apology för att leka lite med temat i en annan tråd.

S sa...

Ah, då blir din kommentar genast mer begriplig. Trodde du syftade på att listan i sig var ett skämt.

S sa...

Lennart, Mattias- tror både kristna och katoliker på satan? Varför/varför inte?

Mattias sa...

Sari,

Jag har ingen aning faktiskt. Tror att KK har tonat ner doktrinen med Satan men är inte säker. Skiljer du förresten mellan kristna och katoliker?

Kristian Grönqvist sa...

Hoppar in och svarar Mattias:

Gör inte Du det och i såfall varför?
Lennart W tycks mena att det är skillnad. Läser man katolska bloggar, så verkar de vara fulla av förakt för SVK.

S sa...

Mattias, jag är inte speciellt kunnig när det gäller religion öht. Dock vet jag såklart att katolikerna är kristna. Menade här i Sverige, så svennelutheraner då? Inte tror väl vi på djävulen numera? Var kanske inte guds bästa konfirmand... ;-)

Mattias sa...

Hehe Nä djävulen tror vi inte på. :) Inte helvetet heller. Det är mellanmjölksteologi för hela slanten. Alla får medalj och bulle, ingen lämnas utanför. Härligt folkhemskt.

S sa...

Tänkte väl :-) När övergav vi helvetet och varför? Fattar fortfarande inte hur katoliker mfl får ihop det, å ena sidan omnipotent gud- å andra sidan djävulen. Känner på mig att ni tröskat igenom detta förut...

Creutz sa...

Nåja, Mattias, vad jag förstår finns det väl ingen officiellt beslut om att avskaffa djävul och helvete? De har bara... glidit ut ur synfältet?

Man hör ibland att helvetet avskaffades i Svenska kyrkan under 90-talet, men det verkar vara en vandringssägen — såtillvida att det inte har sin grund i nån opinionsundersökning hos präster eller liknande, som påvisar att majoriteten inte längre tror på helvetet.

Patrik Lindenfors sa...

På tal om vilket... Jag råkade på en FB-kommentar häromdagen som gjorde följande poäng. Gud besegrar ju Satan på slutet i den kristna mytologin. Hur kan då helvetet vara för evigt?

Jag har aldrig sett den logik-luckan förut och bliv lite road.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se