12 sep. 2012

Anhängare av fredens religion förolämpade igen

Från Dagens Nyheter:
USA:s ambassadör i Libyen, Christopher Stevens (tv), har dödats i ett attentat.

USA:s Libyenambassadör Christopher Stevens och tre andra tjänstemän dödades i en raketattack mot konsulatet i Benghazi i natt, uppger libyska myndigheter.

"Vi måste enhälligt motsätta oss det slags våld som berövade dem livet, skriver Obama i ett uttalande, som också officiellt bekräftar ambassadörens död.
[...]
Libyens vice inrikesminister säger att de andra anställda på konsulatet är evakuerade ”och säkra”. Muhammed al-Magarief, ordförande för Libyens nyvalda nationalkongress, ber USA om ursäkt.

Vi ber USA, folket och hela världen om ursäkt för vad som har hänt, sade al-Magarief på en presskonferens.

6 kommentarer:

Isidor sa...

Nu framgår det ju inte av blogginlägget ifall det verkligen var islamister som gjorde det, och inte kanske, militanta kristna eller, varför inte, militanta ateister eller anhängare av spagettimonstret eller bara kommunister.

Det framgår inte heller varför. Ambassadörer skjuter man ju av alla möjliga anledningar.

Sveriges Radio skriver att det är osäkert om det finns samband med liknande händelser i Egypten igår, men de tappar all trovärdighet, när de säger:
Det är oklart varför den leder till protester just nu, i går på årsdagen av 11 september-attackerna mot USA.

Läs själva

Patrik Lindenfors sa...

Eh, va? Du menar att det lika gärna skulle kunna vara anhängare av spaghettimonstret eller Jesus som sprängde ihjäl en ambassadör eftersom Muhammed blivit förolämpad. Eller va?

Nils sa...

Tänk vad denna stackars utsatta och försvarslösa grupp religionsutövare kan åstadkomma ändå.

Ja, Ulf kommer naturligtvis att hävda att raketerna inte avfyrats av den "tysta majoriteten" (är det förresten nån som har sett den?). Det var ju islamister eller talibaner.

Men den libyer jag nyss i Aktuellt såg förklara att så här går det om man förolämpar "världens finaste människa" såg inte ut som en taliban. Han såg högst västerländsk ut, klädd i pikétröja, talade bra engelska så det är tämligen säkert en utbildad.

Obama kommer inte att göra ett skit, rädd för att stöta sig med muslimerna
kommer han antagligen att skylla på filmskaparen. Typiskt är att reportern i Aktuellt-inslaget värderade filmen och säger "den fullkomligt oanständiga och illa producerade filmen". Han faller därmed in i den falska retorik som Vilks brukar råka ut för: rondellhunden är ful och illa utförd. Hade den bara varit av hög konstnärlig kvalité hade han naturligtvis inte hotats.

Antagligen är det den här utvecklingen vi har att vänta oss när den arabiska våren rasat ut.

Patrik N sa...

Var det anhängare av fredens religion som gjorde detta *med anledning av* att de är anhängare av denna fredens religion och just *med anledning av* att de blivit förolämpade?

Björn Bäckström sa...

Filmen lär ha jämfört profetens intellekt med en åsnas. Adekvat bedömning eller inte; nutidens muslimska "åsnor" har attackerat konsulatet och dödat ambassadören.

Vad göra?

Av rädsla och missriktad hänsyn legitimera "åsnorna" genom att slicka dem i röven som Aktuellt?

Vem gav där tillstånd för ordvalet "den fullkomligt oanständiga och illa producerade filmen"? Vems bedömning är det! Är det konsekvensen med mördandet som fått någon att anta det "oanständiga"? Mörda och få rätt?

Kristian Grönqvist sa...

Visst har man tagit fan i båten och nu får man minsann ro honom i land också. Jag finner händelseförloppet oerhört spännande och kan inte riktigt avgöra än, vem som förtjänar att dö först. Tom svenskarna är riktigt insyltade.
För naturligtvis skall det dö några först.

Odds någon...?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se