9 sep. 2012

Jesu kärlek är också politik

Varför behandlas inte religiösa ungdomsorganisationer likvärdigt med partipolitiska? Varför får Ny Generation besöka skolor oftare i Uppsala än Ung Pirat? När ska den politiska linjen dras?

Detta skriver Jessica Schedvin (Unga Humanister), Gustav Nipe (Ung Pirat) och Lukas Löfling (Ung Vänster Uppsala) om idag i UNT.

Här kan du läsa artikeln!


8 kommentarer:

Per Ewert sa...

Ny Generation är såvitt jag vet en organisation vars medlemmar utgörs av elever på skolorna.

Jag bedömer det därför som att skribenterna i praktiken önskar strypa dessa elevers grundlagsskyddade mötesfrihet, ja, det vill säga om dessa elever har en trosåskådning som artikelförfattarna inte omfattar. Om de tror fel får de inte träffas och ha verksamhet.

Låter inte jättedemokratiskt.

Jessica Schedvin sa...

Per Ewert, du har missuppfattat. Vi vill inte att NG inte ska gå till skolorna. Vi vill bara att de ska behandlas som den politiska organisation det är och att andra poliitiska organisationer också ska få komma till skolorna.

Lennart W sa...

Vilka sorts religioner är vänsterpartiet och piratpartiet? Om man tycker den frågan är fel ställd på något sätt kan kanske ge en antydan till svar på frågan här. Allt är inte politik (fast det är iofs en ganska typisk vänsteruppfattning att det är så.) Och allt är förstås inte religion heller.

Jessica Schedvin sa...

Lennart W. Ny Generation har en politisk agenda. Hade de inte haft det hade artikeln varit irrelevant.

Här finns mer läsning --> http://www.expressen.se/nyheter/dokument/ny-religios-rorelse-lockar-tusentals-unga/

Patrik Lindenfors sa...

Otäck religiös och politisk propaganda. Det kan inte vara rimligt att de har någon slags gräddfil in i skolorna.

Björn Bäckström sa...

Citat expressen:

"Och vi känner att vi inte är ensamma i detta utan att vi får hjälp. Ta en sådan konkret sak som att vi hade köpt för lite grädde. Vi räknade ut att det skulle bli 0,3 deciliter per semla så vi bad till Gud att det skulle räcka. Det gjorde det och vi som var där är rätt säkra på att vi la på mer än 0,3 deciliter, berättar han."

Vispat eller ovispat mått månne?

Tydligen har Jesus koll på alla sorts menyer och får det att räcka. Inte bara omega 3; Underbart!


Thommy M. Malmström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Benzocaine sa...

Per Ewert, tydligen har inte Ung Vänster och Ung Pirat samma mötesfrihet. Alltså begår våra skolor grundlagsbrott enligt dig? Eller menar du att Ny Generation ska utsättas för positiv diskriminering?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se