22 feb. 2013

Därför utreds inte aktiv dödshjälp

I dagens Människor och tro var det debatt om aktiv dödshjälp mellan riksdagspolitikerna Eva Flyborg (FP) och Mikael Oscarsson (KD). Debatt? Nej, Oscarsson håller på med något annat. Om det skedde i kommentarsfältet här skulle han kallas "troll". Det är inte underligt att Socialministern nekar en utredning av frågan. KD:s åsikt verkar endast bygga på halmdockor och andra obelagda påhitt.

  Lyssna: Debatt om dödshjälp mellan Eva Flyborg (FP) och Mikael Oscarsson (KD)

12 kommentarer:

Eric Wadenius sa...

Väldigt bra av Eva att inte låta Mikael komma undan med sin dumma kommentar. Jag gillar också hennes djupa suckande som kan höras emellanåt. Faktiskt ett bra retoriskt knep i radio som jag skall ta med mig;)

Otroligt, jag tror det finns betydligt förnuftigare människor att argumentera mot aktiv dödshjälp än Mikael Oscarsson. Sannerligen som du säger, Ulf, att han är ett troll...

Anders Bergdahl sa...

Om man som Oscarsson inte kan hålla sig ifrån att argumentera med uppenbara osanningar så borde man inte kunna vara politiker, utom di i KD, tydligen... Vidrig argumentation..

Gunnar Lindholm sa...

Eric W,
Jag är tveksam till det, någon borde väl isåfall ha sagt något vid det här laget?
Per Ewert i sin debatt med Torbjörn Tännsjö var bara snäppet bättre än Oscarsson.

Det är trollande och de vägrar ens beröra ämnet.

Lennart W sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Patrik Lindenfors sa...

Lennart,
Jag modererade din kommentar. Skriv gärna samma sak, men omformulerat.

Lennart W sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Patrik Lindenfors sa...

Det där hade inte med bloggpostningen att göra. Försök igen om du vill diskutera. Om du inte vill kanske du kan låta bli?

Lennart W sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lennart W sa...

Vad är det som man får diskutera här egentligen? Har försökt att hålla mig strikt till ämnet hur debatten om dödshjälp förstörs. Men det verkar inte räcka? Det man också ska "diskutera" är att det bara är Oscarsson (kd, nota bene) som gör fel. Ljudliga suckar mm däremot är t o m bra retoriska knep??

Patrik Lindenfors sa...

Sedär, en bloggpostning om ämnet utan att vara otrevlig. You're getting it.

Anders Bergdahl sa...

Oscarsson ljuger eller är helt okunnig då är det på sin plats att sucka..

Lennart W sa...

Jaså Patrik, problemet var alltså att du tyckte att mina kommentarer (inte bloggpostningar, såna kan inte jag göra här) var otrevliga? Fast det var ju inte det du sa. Du sa att de inte hade med bloggpostningen att göra vilket de ju faktiskt hade. Möjlligt att den första "modereringen" hade det skälet, men det var ju inte så tydligt om man säger så.

Ang otrevliga debattknep är det nog faktiskt så att ljudliga suckar och trollerianklagelser hör just dit. Liksom olika sätt att tysta dem som står på andra sidan.

Kudos till Oscarsson för hans änglalika tålamod med den otrevliga Flyborg.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se