14 feb. 2013

Varför växer ateismen i Amerika?

Kort diskussion om varför det blir fler ateister i USA. Modigt att plocka in "The Amazing Atheist" (T. J. Kirk) i ett möblerat rum, men vågar CNN, så vågar jag. William Lane Craig är också med, men han spelar sin vanliga roll.

8 kommentarer:

Erik M sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Erik M sa...

Ah, the Amazing Atheist. Förmodligen ett av de bästa beviset från senare år på att ateister inte är moraliskt överlägsna religiösa och att när det gäller kvinnohat är det långt ifrån något som de religiösa grupper vi gillar att klaga på har monopol på.

Ulf Gustafsson sa...

Tack, Erik M, för att du förklarar varför det det är tveksamt att visa upp the Amazing Atheist.

Men, det är väl en poäng i att visa på att ateister är som folk är mest, vare sig bättre eller sämre än religiösa.

Lennart W sa...

För dem som gärna vill få Ateiströrelsen att framstå som något dåligt är det absolut en bra poäng i att just TAA får representera rörelsen i det här inslaget. (Har CNN en agenda?, etc..)

Å andra sidan missleder han ju om sig själv här och framstår ju som närapå sympatisk. (Eller också är detta närmare hans sanna jag, och alla hans sjuka videos osv är bara nån sorts teater? Som SCUM ungefär?)

Erik M sa...

Lennart W,

"Å andra sidan missleder han ju om sig själv här och framstår ju som närapå sympatisk. (Eller också är detta närmare hans sanna jag, och alla hans sjuka videos osv är bara nån sorts teater? Som SCUM ungefär?)"

Eller så är de flesta människor komplexa och mångsidiga? Det finns massor av väldigt sympatiska personer som gör eller tycker något otrevligt och flera extremt otrevliga människor som i slutändan gör väldigt mycket gott.

Den här killen har haft en del vettigt att säga och han har organiserat fundraisers för välgörare ändamål. Men när det kommer till t.ex. hans kvinnosyn eller vad han anser är OK att säga till meningsmotståndare på nätet så går han helt enkelt över alla gränser för anständighet.

Jag tror inte att han har ett "sant jag" som är trevligt eller otrevligt och att det andra han säger är teater. Det är tyvärr fullt möjligt att vara både och på samma gång.

Björn Bäckström sa...

Färre och färre idioter i US?

http://machineslikeus.com/videos/complete-idiots-guide-atheism-0#.UR4SGojOUYI.email

Unknown sa...

Youtubekanalen "The Amazing Atheist" är i första hand en sensationell och over-the-top underhållningskanal där TJ spelar en roll för en publik. Han kommenterar nyheter, politik, samhället och religion och delger andra sina åsikter med en retorik som är uppskruvad till max för uppmärksamhet och show. Han överdriver i sin retorik och är ofta hånfull och bryr sig inte om att hålla en civiliserad ton.

Vill man se en annan bild av TJ kan man kolla på hans videobloggar på hans andra kanal "TJdoeslife" där han inte lägger kraft på att framstå som kontroversiell. Han är en mycket intelligent person och kan uppträda respektfullt inför meningsmotståndare om situationen kräver det.

TJ har inte på mycket länge interagerat med "the atheist movement" i USA eller sökt uppmärksamhet i media angående ateistiska frågor. CNN såg en video där han skrek och levde rövare och ville ha honom i ett inslag, men han valde att avbeväpna situationen genom att svara genomtänkt och konsist.

Anders Hesselbom sa...

Jag bryr mig mindre om vem som säger något om det som sägs är värt att lyssna på, och jag har blivit kritiserad för att lyfta fram TJ, men givetvis vet killen vad han gör. Det argument som då lyftes fram mot mig var att TJ inte är någon humanist, eftersom han som tonåring slängt en dum kommentar i affektion, vilket förmodligen följer till att ingen är humanist. Humanism är på sin höjd en ambition - någon som vill kasta första stenen? Men att nu Ulf lyfter TJ, så kanske jag hade rätt, trots allt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se