28 mars 2013

Några frågor

1) Led Jesus på korset innan han dog?

2) Var Jesus på korset egentligen gud?

3) Är gud odödlig och osårbar?

11 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

Kul frågor! Svaret på (1) beror på evangelist. Svaret på (2) är ja. Svaret på (3) är ja. Han *valde* att ta på sig ett lidande han inte behövde ta på sig.

Kristian Grönqvist sa...

Några frågor till:

1. Var Bilbo bagger verkligen en hob?

2. Var Gandalf verligen magiker?

3. Kunde Ringen verkligen göra en osynlig?

Lokatt sa...

Fler:
1. Sov Törnrosa verkligen i hundra år?

2.Smärtade det när hon stack sig på sländan?

3.Var det en kyss eller bara en puss som prinsen gav henne?

Ulf Gustafsson sa...

1) ja
2) nej
3) ja

David sa...

Ni är inte rädda för att ge er in i normativa teologiska svar ser jag. Vågat.

Patrik Lindenfors sa...

Det är ett svårt jobb, men någon måste göra det.

Anonym sa...

Jesus är gud han dog på korset för våra synders skull. Min gud-sa han-varför har du övergivet mig? Han led som vilken annan människa som helst skulle lidit av att ha fått blivit piskad ihopspikad på ett kors,rosenkronan,slag med piskor. Guds ende son. Gud är fadern,gud är sonen,som föddes på jorden med allt vad det innebär att vara människa,men också mirakler,gå på vatten,bota blinda,uppväcka döda.

Anders Hesselbom sa...

Jesus "dog" inte på korset, han återvände till sin far, lika vital och lika levande som han varit innan han föddes till jordelivet. För att demonstrera att han hade kontroll, återuppstod han till och med på jorden genom att manifestera en tom grav. Att säga att Jesus "dog" på korset, är inte helt korrekt. Kanske Jesus rentav idag existerar i samma dimension som fadern?

Eller kanske att han faktiskt dog, och att Gud inte finns på riktigt.

Anonym sa...

Jesus, den första zombien alltså. Tur att han kunde det där med leprabot för zombiarmar brukar ju hänga lite löst annars.

Anonym sa...

Det som är lite tråkigt är att ingen längre uppväcker anständigt folk från de döda, åtminstone för en liten pratstund eller för att få visa upp barnbarnbarnsbarnet till exempel. Att bota blinda verkar också ha blivit omodernt. Är det inte lite tarvligt av Jessie att först visa vad han kan och sedan lämna alla blinda och sjuka i sticket. Medvetna om att han skulle kunna bota de, men att han låter bli. Nä Jessie, de får säga vad de vill om ditt kärleksbudskap men jag tycker att du är en skitstövel. Att inte hjälpa till när man bevisligen kan är inte kärlek. Tur istället att det finns så många riktiga människor som faktiskt gör vad de kan för att hjälpa de som behöver det istället för att leka martyr.

Lokatt sa...

Apropå Gud som skitstövel:
Jag såg några minuter på "Bibeln" igår. Där gick Lots stackars skrämda hustru, och kunde inte låta bli att vända sig om och titta på det brinnande Sodom.
Och vips så förvandlade den gode guden henne till en sten. Så ondskefullt! Fy fan.
Och den elakingen tillber och vördar folk.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se