4 mars 2013

"Sverige behöver fler anti-islamister"

Nima Gholam Ali Pour skriver om islamism på Neswmill:
Islamismen är en ideologi lika totalitär som nazismen och kommunismen. Trots att det är en ung ideologi har den lyckats kasta flera länder i mörker och kaos och den är en motor bakom flera av världens väpnade konflikter. Ändå finns det ingen enad front mot islamism i Sverige. Politiker från både höger och vänster ser "liberala" eller "sekulära" tendenser hos islamismen som egentligen inte finns där.

6 kommentarer:

Lars Torstensson sa...

Nima Dervish lämnar Sverige och journalistiken

"Sverige behöver fler anti-islamister", säger Nima Gholam Ali Pour. Tyvärr ser de i stället ut att bli färre.

Likgiltigheten inför den mordiske hatpredikanten Sheikh Hamza Sodagars föreläsningar i Imam Ali-moskén i Järfälla nyligen har varit stor. Inga reaktioner har kommit från pressen eller ledande opinionsbildare. Inte ens hbt-rörelsen har haft ett ord av protest att komma med, trots att Hamza vill tortera och mörda homosexuella! Både RFSL och QX.se tiger.

På sin blogg konstaterar journalisten och författaren Nima Dervish, flykting från Iran och aktivist i kampen mot rasism och extremism, att de enda som har uppmärksammat hatpredikantens besök, förutom han själv, är den främlingsfientliga sajten Axpixlat, Humanistbloggen samt sajten Motargument (mot främlingsfientlighet). Av dem har Axpixlat haft 1682 visningar, Humanistbloggen 100 och Motargument 25. Uppgiften att bilda opinion mot Hamzas hatbudskap har alltså till största delen överlåtits åt de främlingsfientliga krafterna.

Dervish förklarar nu att han har fått nog av debattklimatet i Sverige, och därför lämnar Sverige och journalistiken:

"Jag inser med all önskvärd tydlighet att jag slösar energi och tid. Så jag struntar i detta nu och avsäger mig journalisttiteln. Sverige är inte ett land att vara journalist i. (Sedan 2009-10 har jag inte känt att jag har kunnat skriva fritt och som jag velat.)

Jag avsäger mig också Sverige. Jag kom till Sverige 7 februari 1987 så det var 26-årsjubileum nyligen. Tack för de åren, men det är dags att avluta den epoken.

Jag vill inte vara landsman med en befolkning vars majoritet (eller tillräckligt stora minoritet) är fega och helt enkelt inte inser sitt eget bästa. Jag vill inte bo i ett land vars politiker, media och organisationer jag allt oftare har börjat känna ofrivilligt förakt för. Stannar jag inte i Kurre [Irakiska Kurdistan] så blir det USA."

Dervish tillägger: "... 100 spänn på att SD får en jordskredsseger 2014. När så sker kommer det inte ha berott på deras partilednings klokhet eller kompetens, utan på politikernas, medias, kulturrelativisternas, vänsterns, selektiv-feministernas och 'antirasisternas' inkompetens som ledde till att de serverade bollen på ett silverfat på SD:s planhalva och lät dem äga vissa ämnen."

http://nordicdervish.wordpress.com

Att Nima lämnar Sverige är en stor förlust, ty han har varit ett salt i den svenska debatten. Men ingen kan säga att han inte har skäl för sitt beslut.

Nils sa...

Det är lätt att förstå Nimas frustration, men etablissemanget och Humanisternas mål är att bevara myten om konsensus. Det tror man bäst görs genom att brännmärka oliktänkande och då blir åsiktsklimatet som det blir.

Ulf Gustafsson sa...

Nils,

Jag vet inte riktigt vad du menar med det, men är ändå rimligt säker på att Humanisternas mål inte är att bevara konsensus. Någon brännmärkning av oliktänkande hoppas jag verkligen inte Humanisterna genomfört.

Nils sa...

Som man kan vänta sig pressar muslimerna på för ökat inflytande och makt.

Nu har de skrivit till FN och vill bl a ha yttrandefriheten begränsad. Passar som hand i handske för Åsa Linderborg och vänsterfeministerna.

"Medias roll för islamofobin – Staten genom sina olika funktioner, såsom justitiekanslern, måste försäkra att medieorganisationer uppfyller sin skyldighet att vara rättvisa, noggranna, och balanserade och att rätten till yttrandefrihet balanseras av respekt för enskildas rättigheter och anseende. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt kommentarsfälten på Internetmedier. Staten bör också stödja ökad representation av människor med olika bakgrunder på olika positioner inom public service medier. För detta ändamål bör Sveriges television ta bort det diskriminerande förbudet mot huvudduk för nyhetsuppläsare."

Ulf Gustafsson sa...

Nils,

Om muslimers inflytande är begränsat pga diskriminering är det väl rätt att "pressa på för ökat inflytande"?

Om man läser den engelska rapporten är det inte uppenbart att de vill begränsa yttrandefriheten, utan bara önskar att den lagstiftning som finns (hets mot folkgrupp) efterlevs. Se nedan.

Jag är dock oroad av att dessa organisationer säger sig tala för Sveriges 350.000 muslimer. Jag tror inte att alla muslimer i Sv tycker som dessa religiösa organisationer (förmodligen är många av de 350.000 icke-troende), även om de är utsatta för diskriminering.

"Sweden has laws against incitement to racial hatred and the media is regulated in the Freedom of Press Act
(1949:105) but it is very di"cult to win such cases against media outlets, and the law is not at all useful against
the kind of systematic negative representation of Muslims that takes place through a process of labelling and
misinformation"

Ulf Gustafsson sa...

Nima Gholam Ali Pour lämnade Socialdemokraterna i och denna artikel.

Idag meddelas det att han har gått med i Sverigedemokraterna.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5702573

Man kan hoppas han inte glömt allt han skrivit tidigare och kan påverka SD:
"Det är viktigt att man motverkar islamisternas syfte och skiljer mellan islam och islamism. Där har alla en roll att spela. Islamismen är precis som kommunismen en ideologi som hotar fria samhällen med ett löfte om ett utopiskt samhälle som är för motsägelsefull att skapa. Då är det viktigt att man skiljer denna ideologi från en religion som funnits sedan 600-talet."

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se