25 apr. 2013

Bostonbombaren var arg att islam skildras som en våldsam religion

Från New York Times.
Elmirza Khozhugov, 26, the ex-husband of Tamerlan Tsarnaev’s younger sister, Ailina, said that Tamerlan Tsarnaev had been enamored of conspiracy theories, and that he was also concerned by the wars in the Middle East. 
“He was looking for connections between the wars in the Middle East and oppression of Muslim population around the globe,” Mr. Khozhugov said in an e-mail. “It was very hard to argue with him on themes somehow connected to religion. On the other hand, he did not hate Christians. He respected their faith. Never said anything bad about other religions. But he was angry that the world pictures Islam as a violent religion.”
Jo, det måste känts frustrerande.

16 kommentarer:

Benzocaine sa...

Apropå självmotsägelse då eller?

Lennart W sa...

Han hämtade mycket av sin "information" på Alex Jones ökända sajt infowars.com, så därmed finns det kopplingar åt alla möjliga genanta håll. Jones har beskrivit bomberna som en "false flag" attack, dvs att det egentligen var andra som låg bakom (USAs regering, CIA, etc) bara för att de ville ha en ursäkt för att klämma åt medborgarna med nya antiterrorlagar. Han har f.ö. gett uttryck för liknande teorier om 9/11.

Gawker: Accused Marathon Bomber Influenced by Infowars

Benzocaine sa...

Och där ser vi en av farorna med pseudovetenskap, konspirationsteorier och en felaktig föreställning om verkligheten.

Lennart W sa...

Rachel Maddox om Alex Jones och Bostonbomberna m.m.

Fast på slutet slinter hon lite, imho, när hon försöker koppla ihop honom med det republikanska partiet. Det är nog iofs sant att det finns några riktiga galenpannor där, och FOX "news" orkar man ju bara inte tala om. Men AJ var helt rabiat även mot GW Bush och hans neocons (-ervatives), som ju var de som påstods ligga bakom 9/11..

Alex Jones själv bör väl också få komma till tals, t.ex. med detta: Proof Boston Marathon Bombing is False Flag Cover-Up

Det skrämmande är att den här killen har ganska många anhängare, t.ex. HÄR utnämns han till "the king of alternative news" med miljoner lyssnare varje dag.

Patrik N sa...

Konspirationsteorierna om att USA självt ligger bakom 9/11 och andra dåd har en intressant psykologisk grund. De bygger på den bakomliggande uppfattningen att USA är så starkt att ingen kan skada landet. Om landet ska skadas så måste det ske mha landets egna maktinstitutioner.

Ett underliggande, och omedvetet, storhetsvansinne alltså.

Kristian Grönqvist sa...

Patrik N

Möjligen har Du rätt. Historiska återblickar visar att stormakter nästan utan undantag förstörs inifrån...
Antingen av brist på yttre fiender eller av avståndet mellan härskeriet ocdh gräsrötterna.

Unknown sa...

Lennart W:
Ja det är otäckt att folk tar åt sig information som Alex Jones och liknande spyr ur sig. Personligen tycker jag bara att han är en skitstövel som försörjer sig på skräckpropaganda.
Samtidigt så håller jag nog med dig om att alla har rätt att utrycka sig, men det är synd när personer som AJ missbrukar den rätten för att lura godtrogna.

Benzocaine sa...

Jag antar att man är intolerant och konspirationsteorifobiker om man kritiserar Alex Jones? Eller gäller det bara erkända religiösa föreställningar?

Björn Bäckström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Unknown sa...

Björn, självklart tycker jag att det är korkat och rent ut sagt elakt.. oavsett vilken lögn det än må handla om.
Men jag tycker dock inte att vi ska likställa knäppgökar som lägger upp youtubefilmer eller debaterar i helt oseriösa sammanhang med föräldrar som lurar sina egna barn.

Björn Bäckström sa...

Peter Y 2013-04-26 00:44

OK! Jag tar bara chansen när den yppar sig för min käpphäst ;-)

Unknown sa...

Björn:

Det gör du helt rätt i! ;)

Ulf Gustafsson sa...

Björn B,

Nej, du gör inte rätt i det. Det är inte okej att generalisera om folkgrupper :-(

Björn Bäckström sa...

Ulf G 2013-04-26 07:48

Du och andra moderatorer har beträtt "a slippery slope"! Befrämjar varken Humanismen, de mänskliga rättigheterna eller ens bloggen. Eftersom du tidigare har deklarerat att jag retar gallfebern på dig misstänker jag att du - i likhet med Patrik N - har hittat ett bra vapen i modereringen när du inte kan argumentera på riktigt. Sanktionerat av übermoderatorn. Mock & ridicule på er alla tre!


Kristian Grönqvist sa...

Han var alltså ilsken för att han skildrades som ilsken...Svårt det där...

Kristian Grönqvist sa...

En pärla från Ulf Karlströmer (vet inte om han är ursprunget) "Det är inte en fråga om hur man har det, mera en fråga om hur man tar det."

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se