9 apr. 2013

Internetdiskussioner

7 kommentarer:

Patrik Lindenfors sa...

För att bespara Lennart mödan att kasta första stenen (eftersom han inte är syndfri) så är frågan om vi skribenter tillhör den stora eller den lilla fyrkanten. Jag vill hävda det förstnämnda, med sporadiska övertramp (som Louis CK-videon för några veckor sedan). Har ni avvikande åsikt så ge gärna exempel på varför.

Kristian Grönqvist sa...

Inget nytt under solen, fast moderna debattörer tror att det har något överhuvudtaget med internet att göra.
Människor fungerar så...
Genom att internet fungerar som massförmedlare så blir det bara statistiskt tydligare...

Carl Gustaf Olofsson sa...

Elegant och pedagogiskt!!

Lennart W sa...

Kan ju iofs vara så illa också att det är den oresonabla biten som är störst, och att de som vill och kan diskutera helt fredligt med andra med helt andra uppfattningar är i minoritet. T.ex. har the amazing atheist just nu 392 287 prenumeranter på sin youtubekanal.

Mårten Wetterstrand sa...

Lennart.

Vi får väl anta att en stor del av The Amazing Atheists följare är antagonister samtidigt som Katolska Kyrkan har någon dryg miljard medlemmar världen över. Du får väl dra dina egna slutsatser om vilken sida som har den största andelen oresonabla anhängare ;)

Kristian Grönqvist sa...

Lennart. Du vet det lika väl som jag att om 6 miljarder människor tror att jorden är platt, så har de inte mer rätt i alla fall...
Kvalitet har aldrig varit lika med kvantitet...

Daniel W sa...

Patrik L,
Ok, låt oss säga att du tillhör den goda majoriteten bland rektanglarna. Om du inte redan med den tanken hamnar i självbedrägeri så tror jag det är en illusion att det skulle bli ett gott fungerande samtal med en majoritet av cirklarna bara de galna idioterna kunde hållas borta.

Försök gärna. Själv nöjer jag mig bestämt med att tillhöra den onda minoriteten. Kanske är jag pessimistisk, eller så har jag kanske ett naivt hopp om att dyster självinsikt är en bättre utgångspunkt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se