28 apr. 2013

Moral och mode

Behövs gud för att människor ska vara moraliska? Måhända räcker det med en mänsklig vägvisare?

13 kommentarer:

Lennart W sa...

Fast mode kanske inte heller fungerar så där längre.

SvD: Trendbyråer darrar på manschetterna

"KÄNSLIGT Trender är ute. Till och med trendbyråer, vars hela verksamhet kretsar kring dem, har blivit rädda för att framstå som trendsättare. Varför? I boken ”Trendmakarna” kartlägger forskaren Jenny Lantz den globala modeindustrins ambivalenta hållning."

Patrik Lindenfors sa...

Jättelustig artikel det där. NYA TRENDEN: TRENDER ÄR UTE!

Henrik Ljungström sa...

Aha. Så, när man följer en trend är man otrendig, eftersom trender är ute. Men isåfall blir man väl åter trendig, eftersom det är trendigt att vara otrendig?

The mind boggles...

Lennart W sa...

:-)
Fast det de egentligen talar om är att klädmodet har blivit mycket mer decentralicerat och varierat. Vilket väl s.a.s. kan ses som en metatrend - en trend om trender.

Lennart W sa...

På tal om trendbrott kanske något sådant har hänt här på bloggen? I fyra månader i rad nu har antalet bloggposter varit mindre än för året innan, med minst 10%. Innan har det som regel varit kraftiga ökningar, med bara sällsynta enstaka undantag

Vad det nu kan bero på, och vad man nu kan anse vara önskvärt. Jag bara rapporterar.

Björn Bäckström sa...

Lennart W 2013-04-30 12:18

Jag har förklaringen!

Administratörerna har ambitionen att "försvara" sina inlägg. Det är nu mera tidsödande beroende på flera "extremkommentarer" än tidigare. Behövs inte om alla "håller med". Troligt?

Lennart W sa...

Om jag också ska spekulera lite tror jag i så fall att det också är "fel" sorts extremkommentarer. Man vill så gärna kriga mot religioner, och så är det i praktiken istället uttalade ateister som man har det jobbigast med, och ibland även en och annan uttalad Humanist (ingen nämnd och ingen glömd, fast det har nog gnisslat mot fler än en).

Patrik Lindenfors sa...

Jag tror du har rätt, Lennart. Det kändes bra mycket lättare att bråka med katolikmaffian som höll till här ett tag än att försöka värja sig mot Sverigedemokratmaffian vi har nu - ateister som inte är Humanister. Fast på ett sätt är det i och för sig bättre, vi har fått ett större människorättsfokus på bloggposterna än förut, tycker du inte?

Lennart W sa...

Patrik, det är tveklöst bra med mer MR-fokus och gärna även mer på vetenskap. Vill du att jag ska försöka få tillbaka någon från "katolikmaffian"? Lovar inget, men jag kan ju alltid fråga.
:-)

Patrik Lindenfors sa...

Nej! Bloggen har utvecklats förbi den ensidiga påvebashingen till att bara leverera enstaka alster i den genren. Låt oss fortsätta den nya vägen.

Björn Bäckström sa...

Patrik L 2013-05-01 01:34

"Det kändes bra mycket lättare att bråka med katolikmaffian som höll till här ett tag än att försöka värja sig mot Sverigedemokratmaffian vi har nu - ateister som inte är Humanister."

Antar att jag hamnar i din SD maffia kategori. Din dåliga beskrivning till trots tar jag din kommentar som en komplimang för t.ex. Kristian G, Nils och mig själv. Att du har "svårt att värja" dig kan bara betyda att vi har rätt! Tror inte det beror på lojalitet till vår eventuella ateism! ;-)

Kristian Grönqvist sa...

Jag räknas naturligtvis in, det håller jag med Dig om Björn och Nils gör det självfallet också. Jag blir också behagligt uppmärksammad, trots det puerilpopulistiska attributet, det är alltid svårare att värja sig mot sanning än hittepå...
Brunmålning och invektiv är alltid den svagastes argument...

Kristian Grönqvist sa...

Har jag numera döpt till Mazettiism, efter en dam som jag tidigare såg som god bekant.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se