18 apr. 2013

”Mustafa representerar inte Sveriges muslimer”

Nalin Pekgul går i dag ut i en Debattartikel och påpekar det självklara: att Omar Mustafa med sitt mörkerförbund inte representerar Sveriges muslimer. Hon riktar också stenhård kritik mot Peter Weiderud, ordföranden för Socialdemokrater för tro och solidaritet.
Jag är själv troende muslim och under mina 31 år som medlem i SAP har jag aldrig upplevt att jag måste välja. Jag var den första muslimen som kom in i Sveriges riksdag. Det är absurt att hävda att det socialdemokratiska partiet inte skulle tillåta troende muslimer att ha förtroendeuppdrag. 
Däremot har Stefan Löfven rätt när han säger att det är oförenligt att företräda Islamiska förbundet och samtidigt ha en ledande position för Socialdemokraterna. 
Anledningen är att Islamiska förbundet är en islamistisk organisation med starka kopplingar till Muslimska brödraskapet i Egypten. De strävar efter att införa sharialagar från 600-talet i muslimska länder och att den ska tillämpas på europeiska muslimer. Det skulle innebära att den kvinna i Sverige som vill kalla sig muslim samtidigt avsäger sig rätten att bestämma vem hon ska gifta sig med eller att kunna få vårdnaden om barnen efter en skilsmässa. 
Islamiska förbundet är alltså snarare att betrakta som en politisk organisation än som ett trossamfund. Därför har ordföranden för Socialdemokrater för tro och solidaritet, Peter Weiderud, helt fel när han på DN Debatt den 16 april hävdar att ”islamism är en politisk rörelse som söker översätta religiösa erfarenheter i muslimska majoritetssamhällen i ett politiskt program, precis som kristdemokratin i Europa”. 
Jag anser tvärt emot Peter Weiderud att alla demokrater bör ta avstånd från islamismen. Det är en totalitär politisk ideologi som vill utforma samhället efter månghundraåriga religiösa urkunder, begränsa kvinnors rättigheter och bestraffa homosexualitet med döden. 
Islamiska förbundets förra ordförande Abdirizak Waberi, som numera är riksdagsledamot för Moderaterna, bekände ärligt i programmet ”Slaget om muslimerna” att hans dröm är att leva i ett land där sharia styr. 
Omar Mustafa är mer diskret och uttrycker inte provocerande åsikter. Men den grundläggande frågan är inte vilka åsikter Omar Mustafa ger uttryck för. Det grundläggande är att det tvärtemot vad Peter Weiderud hävdade på DN Debatt den 16 april är oförenligt att samtidigt företräda två organisationer med så diametralt motsatta åsikter om hur samhället skall utformas.
[...]
I Sverige utgör de islamistiska muslimerna en minoritet. Men de är väldigt föreningsaktiva och kämpar målmedvetet för att deras organisationer ska uppfattas som breda muslimska rörelser. I själva verket uppfattas de av de flesta muslimer i Sverige som en liten och extrem religiös sekt.
 
För islamisterna måste det vara en stor seger när Peter Weiderud skriver på DN Debatt att Omar Mustafa företräder en stor väljargrupp och syftar på muslimerna. Vi andra muslimer känner oss omyndigförklarade när vi blir pådyvlade islamisten Mustafa som vår företrädare. 
Nalin Pekgul, sjuksköterska och fd riksdagsledamot (S)
 Läs hela artikeln på DN Debatt.

15 kommentarer:

Ostronmannen sa...

Bra. Mer sånt. Muslimer som hävdar att de representerar muslimer, måste få mothugg.

Invånare i Sverige kan ju få intrycket att muslimer tycker och tänker, är och agerar på samma sätt.
(Jag vet att det låter galet att folk kan tror så, men det är tyvärr sant)

Bra skrivit Nalin P.

Lars Torstensson sa...

Heder åt Nalin Pekgul! Hon är ett föredöme för Sveriges muslimer!

Hon har konsekvent och rakryggat stått upp mot extremismen, och mot de svenska politiker som tror att islamister är bra företrädare för landets muslimer. Minns hennes "korta kjol-protest" mot de radikala, muslimska män som trakasserat unga kvinnor i Tensta, när dessa klätt sig på ett sätt som männen ansett omoraliskt.

Lars Torstensson sa...

Peter Weiderud och de religiösa socialdemokraterna gör återigen bort sig, och uppträder som extremisternas bästa vänner! Det är i grunden ett muslimfientligt agerande.

Kristian Grönqvist sa...

Det verkar som om kristna tycker att vilken religion som helst är bättre än ingen alls och att det är huvudanledningen till att de hela tiden handlar i detta mellanläge, där de får acceptera egentligen helt kontextfrämmande religioner, för att att försvara sin egen ståndpunkt.
När det gäller islam, så kommer den godtrogenheten naturligtvis att kosta de kristna dyrt. De används bara som nyttiga idioter.
Snällisar som bara tror gott...
Som det just nu ser ut så är fd Broderskaparna mest på hugget och det multimoraliska oraklet Anna Ardin (Assanges Bane).

tuttarolf sa...

Usch, jag måste erkänna att jag fortfarande är irriterad och, inte minst, frustrerad.

De senaste veckornas tvära kast i Mustafagate visar så tydligt att en stor del av våra journalister och politiker helt enkelt saknar kunskap om hur politisk islam yttrar sig - än mindre kan identifiera en islamist ens med lupp. Är det så att de är förblindade av välvilja och tolerans? Är det den allmänmänskliga oförmågan och oviljan att ta in argument som strider mot ens uppfattningar även om den uppenbara slutsatsen står skriven med versaler?

Det oroar mig ordentligt att så många med medialt och politiskt inflytande kan gå så vilse i en debatt som inte har i gråskalan att göra. Här borde inte finnas utrymme för kompromisser, ursäkter eller förståelse. Att så kallade frihetliga socialister eller broderskapare inte kan navigera i denna fråga förvånar inte, men alla de andra?

Återigen visar det sig att den sunda, kritiska, analytiska och öppna debatten saknas. Vad än avpixlat hävdar så äger de samtalsklimatet tillsammans med antirasisterna på vänsterkanten. De sitter i samma båt och slåss och vi tvingas lyssna till dem tills vi spyr av sjösjuka.

Tack Nalin Pekgul, Nima Gholam Ali Pour och Staffan Gunnarson för några av de få vettiga artiklar som skrivits hittills. Det inger iallafall lite hopp.

Unknown sa...

Hålen i filtren är större nuförtiden. Alla kan få en plattfform. Fler kommer till tals, vilket gör att många mindre begåvade kommer till tals. Men även nya begåvade förmågor får chansen.

Men vi avgör vem som tillhör vad av ovanstående kategori. Vissa tycket Maria Sveland är ett geni. Vissa inte.
Vissa tycker det är bra att en tidning har en kulturchef som blev ledsen när Betlinmuren föll.
Vi andra är lyckliga över att det finns plattformar att klaga på om det.

Vi får ta det onda med det goda.
Vi får skriva mer och bättre.
Vi får ta debatten.
För visst är det härligt att vi numera kan ta debatten.

tuttarolf sa...

L Per E Pettersson, tack för dina kloka ord. Nu har naturligtvis rätt!

Björn Bäckström sa...

tuttarolf 2013-04-18 12:28

Tack också tuttarolf. Bra formulerat!

anton sa...

Partierna vill ju sååå gärna ha "muslimer" i sitt parti, dels för att skryta om sin "mångfald" och dels för att de tror att de ska få röster av alla muslimer och invandrare.

Men partierna HAR ju redan både invandrare och muslimer, t.ex. Nalin Pekgul! Men vem vet hur många? Det är ju såklart inget som registreras. Problemet är att muslimer och invandrare som är VANLIGT folk inte går runt med en stor skylt som skriker ut deras identitet, ej heller väljer de partitillhörighet efter religiös representation! De enda som gör det är extremisterna, så när S tvunget vill ha en "MUSLIM" (med versaler) så väljer de den person som skriker högst och har den största skylten. Identitetspolitik när den är som värst.

När partierna tycker sig behöva någon som "representerar muslimerna" så är det underförstått att de tror att vanliga folkvalda inte gör det.

Benzocaine sa...

Och nu har SVT bojkottat Bahareh Andersson från Debatt. Skandal! Pinsamt SVT!

Benzocaine sa...

Källa: Hennes status på Facebook.

Kristian Grönqvist sa...

Enligt Bahareh själv så blev hon portad pga att kvinnan från Islamistiska förbundet vägrade vara med om Bahareh var med. Vi som känner Bahareh vet, att hon hade varit en alldeles för hård sten att smälta för Islamisterna

Lokatt sa...

Ja heder åt Nalin Pekul! Verkligen!
Det hon skrev om hur muslimska kvinnor i Tensta behandlas om de inte skyler sig enligt de gynofobiska herrarnas order är avskyvärt- Och det sker naturligtvis med Omar Mustafas med fleras goda minne. Om jag inte tar fel har Nalin Pekgul bott i Tensta, om hon inte fortfarande bor där. Ett av problemen med de dum-snälla socialdemokratiska röstfiskarna är att de sällan eller aldrig rör sig i Rinkebykvarteren, än mindre bor där.Ok, jag vet ju inte säkert, men jag kommer att äta upp min handväska om jag har fel.

Lokatt sa...

I gårdagskvällens Debatt ville jag storkna när en Fatima-någontig försvarade Omar Mustafa med den kända taktiken "Den som skriker högst och avbryter alla -vinner". Varför Omar Mustafa själv och hans vapendragare Weideryd inte fanns där vet ingen. Ja Omar Mustafa är antagligen djupt kränkt och därför ur stånd att medverka, men broderskaparen då? "Tro och solidaritet"... "Vidskepelse och strategi" är mera rätt anser jag.

Benzocaine sa...

Jag kan faktiskt förstå att Omar Mustafa vill hålla sig borta från rampljuset ett tag. Frågan är om han någonsin kommer tillbaks till det offentliga efter det här. Jag hade nog hållit mig borta för alltid om jag vore i hans ställe.

Det är inget försvar av islamism, bara ett konstaterande att det är förståeligt om han vill ha en time out och slicka sina sår.

Angående den här Fatima var det ganska talande att hon pratade om muslimer som ses snett på för att de har slöja, men ingenting om kvinnor i förorten som kallas horor och vars familjer utsätts för utpressning om de har normalsvenska kläder på sig (se Nalin Pekguls artikel).

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se