18 maj 2013

Healing - så funkar det

Så här på dagen för Jesusmanifestationen kan det vara bra med ett informationsprogram om religiös healing. Döva börjar höra, blinda börjar se, ben som växer ut - är det inte mirakulöst?

Inte alls, visar det sig. Se Brown lära upp en dykinstruktör i hur man gör för att sedan låta honom genomföra en fullfjädrad healinggudstjänst i Texas.

5 kommentarer:

Lokatt sa...

Jag såg en dokumentär där professionella magiker avslöjade sina trick, efter att först fått publik från gatan att gapa av förvåning över "underverken". Ett gäng manliga fabriksarbetare blev övertygade om att magikern hade övernaturliga gåvor.
Magikerna använde sig av modern teknik, och kemi med ämnen som jag aldrig hört talas om.
Deras bluffmirakel skulle passa väldigt bra på väckelsemöten!

Till exempel fick en av magikerna en av jobbarna själva uppstaplad pyramid av kartonger och tunnor att rasa ihop som ett korthus, när han skrek åt den. Först fick de tuffa grabbarna från fabriken från ett visst avstånd vråla i kör så starkt de förmådde mot pyramiden - men ingenting hände förstås. Sedan ställde sig magikern ensam på samma avstånd, och skrek.
Hela pyramiden med tunnor och allt rasade samman med ett brak!
Förklaringen var en speciell aerodynamisk teknik, som inte hade med någons skrikande att göra.

Det "miraklet" skulle passa perfekt på en önsketänkande och lättledd publik, duperad av en karismatisk ledare. Jag tänker mig att denne bara kunde vråla "KRISTUS!" , gärna tillsammans med magiska gester, och stapeln av objekt skulle rasa som Jerikos murar ... och Halleluja, Jesus lever!

Gunnar Lindholm sa...

Mycket intressant och lärorikt!
Kunskap om detta borde ingå i skolans läroplaner!

Unknown sa...

Kristna forskare har gjort undersökningar och funnit att de som går till healing oftast nyss blivit botade av någon tråkig och odramatisk behandling, men ännu inte orkat lämna sin identitet som sjuk, vilket blir lättare vid ett healing-möte.

Sen finns några fall där varken medicinsk vetenskap eller någon annan begriper vad som skett, men de är så få så de kan nog försummas. Och där är väl bevisläget som vid Guds existens:

Man kan säkert ge en "naturlig förklaring", men ingen vet var exakt man skall börja leta belägg. Personen har blivit frisk och det måste ju ha skett något i kroppen som startade det och är begripligt, men vad och hur?

Lokatt sa...

Jag kan inte låta bli att beskriva ett "mirakel" till. Magikern fick en slumpvis uttagen dagstidning (jag tror han tog den från någon i publiken där på gatan), delade den i två och gav tillbaka ena delen. Han skrynklade ihop sin del till en lös boll och la tidningsbollen på en plåtbricka.

Sedan "koncentrerade han sig intensivt" liksom besvärjande, medan han höll sina händer kupade i luften en bra bit från tidningen. Som började ryka, och pyra, och till sist fattade eld och brann upp inför åskådarnas häpna ansikten.

Förklaringen var två vätskor som hållits åtskilda från varandra i små tunna behållare som magikern fingerfädigt smugglat in i tidningen. Behållarna var öppna i den övre kanten. När de vändes upp och ner vid hopknycklandet blandades de två vätskorna inne i tidningspapperet, tillsammans reagerade de så att en mycket stark hetta uppstod. Simsalabim, trollkarlens magiska händer och mentala förmågor hade fått en eld att uppstå!

Jag tänker mig detta i en healingseans...
Pastorn lovar att han med sina heliga utdrivningsgåvor ska få ut den onda anden , sjukdomsdemonen ska brinna i en liten helveteeld som pastorn själv ska framkalla med sina gudomligt välsignade händer!

Många i församlingen kommer att svimma, denna gång på riktigt.

Lokatt sa...

Görel
Att healing, homeopati och andeutdrivning "fungerar" är inte ett dugg konstigt. Vi människor har en fantastisk förmåga att vilja lura oss själva.
Även jag, en person med båda fötterna tungt förankrade på jorden har blivit lurad av mig själv.

På en ganska blöt fest skrattade och dansade och flamsade jag ganska mycket, jag hade väldigt roligt. Plötsligt kände jag mig lätt yr, tyckte att jag tog ett snedsteg, och fick skamkänslor. Jag minns att jag generat tänkte: Nu måste jag sluta att dricka, usch så pinsamt, jag gör ju bort mig! Jag kände tydligt att jag var berusad.

Tills jag insåg att jag faktiskt var spik nykter, jag hade inte druckit en droppe. Jag var mitt sällskaps chaufför denna kväll. Detta var väl för tjugo år sedan, men jag minns det som igår.
Lurad! Av mig själv, och av karnevalsstämningen, skratten, atmosfären, klingandet i glasen. Och av att jag inte hade garden uppe, jag "ville" bli förförd av situationen.
Så fungerar vi.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se