17 maj 2013

Lagen i El Salvador kan kosta Beatriz livet

Lagen i El Salvador kan kosta Beatriz livet

Beatriz är 22 år gammal och kroniskt sjuk. Hon bär på ett foster som saknar stora delar av hjärnan. Fostret är inte livsdugligt och Beatriz eget liv och hälsa är i fara om hon fullföljer graviditeten.

El Salvador är ett av få länder som har ett totalförbud mot abort. Just nu väntar Beatriz på besked från landets högsta domstol om hon kan få göra den abort som skulle kunna rädda hennes liv.

Amnesty besökte El Salvadors Ambassad i Stockholm den 3 maj. Vi lyfte då vikten av att abort avkriminaliseras och att El Salvador tillåter abort då kvinnans liv och hälsa är i fara. Ambassadören höll med om att lagstiftningen är för restriktiv. Han påpekade även att Beatriz fall verkar få så mycket internationell uppmärksamhet, vilket gör det svårt att inte agera. Uttalandet visar att påtryckningar kan göra skillnad.

Högsta domstolen har förhalat beslutet och Beatriz situation blir allt svårare. Därför är det extra viktigt att agera nu. Aktionen ligger uppe till och med söndag 19 maj.

AGERA NU

5 kommentarer:

Lokatt sa...

Nu har jag agerat.

Björn Bäckström sa...

Jag också. C'mon Lennart W! Eller liggar jag efter :-)

Gunnar Lindholm sa...

Jag med.

tuttarolf sa...

För ett par år sedan såg jag ett klipp, vill minnas att det var från El Salvador, där en kvinnlig amerikansk missionär intervjuades om abortförbudet.
På frågan om om hon var medveten om att kvinnor riskerade 13 års fängelse svarade hon: "Jag drömde om en kvinna som kom till himmelen och där fick möta sitt aborterade foster som förlät henne".

Svante sa...

Nu har jag också agerat

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se