3 maj 2013

Oantastlig logik

7 kommentarer:

Ulf Gustafsson sa...

Det som gjort uträkningen kan dock inte räkna procent.

Henrik Svensson sa...

Som vanligt när det gäller numerologi i heliga texter så finns det ingen anledning att utesluta att det är fantastiskt godtyckliga kriterier man ställer upp för vilka böjningsformer som skall räknas in eller exkluderas, för att man skall få fram den siffra som man är ute efter. Kan ju lätt tänka mig att ett vissa synonymer till det ord man valt som betyder "hav" exkluderats eller t. ex. plural, bestämd/obestämd form et cetera.

Det är inte så svårt att visa att "Alfons Åberg" förutsagt händelser i, eller fakta om, världen om man lägger lite tid och energi på att hitta det. Ett anagram av Alfons Åberg är t. ex. "Be golf rånas" vilket tveklöst måste syfta på följande händelse: http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article15508834.ab

Hur kunde Gunilla Bergström veta detta så långt i förväg?

Patrik N sa...

Ordet vatten förekommer exempelvis på 25 platser i en svensk översättning av Koranen.

Ulf Gustafsson sa...

Patrik N,

Nu skall koranen läsas på medeltidsarabiska för att det skall bli rätt.

Patrik N sa...

Det spelar ingen roll, Ulf. Det handlar om att man valt att bara räkna vissa synonymer för H2O (som täcker en del av planeten). Eller rättare sagt en synonym: hav (de arabiska orden för hav och vatten är olika).

Kristian sa...

Det här är kanske lite senkommet och petimetert, men hur kom du fram till 25, Patrik N?

Jag var lite nyfiken, så jag räknande först genom att söka på "hav" på www.koranensbudskap.se; fick 48 st efter att ha räknat bort alla "havande" och liknande, liksom dem som var översättarens interpoleringar. "Vatten" på samma sätt blev över 50. Så det är ju bra mycket mer än 32 totalt i vilket fall.

Hejohå sa...

Förstår inte riktigt syftet med posten. Påståendet är uppenbart ologiskt och i högsta grad antastligt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se