31 maj 2013

Saker man inte bör påstå på sexualundervisningen

  • Man kanske inte bör låta åtta studenter spotta i en kopp och sen påstå att det är jämförbart att dricka innehållet i koppen och att ha sex med åtta partners.
  • Man kanske inte bör påstå att eftersom vissa kondomer gått sönder så är kondomer aldrig av nytta.
  • Man kanske inte bör påstå för tjejerna att de blir emotionella efter sex och då känslomässigt binder sig till vem som helst de just haft sex med.
  • Man kanske inte bör påstå att sexuellt överförbara sjukdomar gör dig steril - utan att berätta att det bara händer om man inte söker behandling.
  • Man kanske inte bör påstå  att läroböcker i medicin påstår att livet börjar vid befruktningen - när livet egentligen började för 3,75 miljarder år sedan.
  • Man kanske inte bör påstå att "Det finns en ny könssjukdom som det sägs kommer att bli det nya AIDS" utan att berätta mer ... så ingen sex för någon!
  • Man kanske inte bör påstå att man känner till två kvinnor som haft abort där båda fick sin livmoder perforerad av verktygen som användes ... så inta aborter för någon!
Fast du kanske tycker det här låter som självklarheter? Dock är listan hämtad från verklig sexualundervisning i Nashville, Tennessee, där två kristna fundamentalister (bild till höger) lyckats nästla sig in i listan över tänkbara föreläsare - fast de inte har någon som helst utbildning i ämnet.

Vill du veta mer och kanske lyssna på ett utdrag så har Friendly Atheist lagt ut mer.

9 kommentarer:

StaffanG sa...

Tankegångarna känns igen. Min konfirmationspräst liknande sex tillsammans med någon som haft flera partner tidigare, med att äta en äppelskrott - i stället för att sätta tänderna i ett skinande blankt och fräscht äpple med saftigt fruktkött... Alltså som om man förbrukade kroppen och förmågan på något sätt med fler relationer. Märklig syn på kroppen, kärlek och sex.

Björn Bäckström sa...

StaffanG 2013-05-31 07:13

Fråga prällen om vinet smakar sämre om någon annan hällt upp det!

Björn Bäckström sa...

Det är annorlunda när det gäller flickor i de länder där det är viktigt att bruden är oskuld och lakanet rödfärgat efter bröllopsnatten. Inget tal om äppleskrutt här inte!

För att undvika förlägenhet vid svärföräldrarnas inspektion på morgonen är det viktigt att gossen kan bemästra situationen. Därför går pappan med gossen till "pavilliong" innan brölloppet så tekniken inte fallerar sedan.

Jag vet säkert att detta är vanligt i åtminstone två ME länder. Huruvida det är vanligt även i starkt katolska länder vet jag ej.

Huruvida det är vanligt i vårt mångkulturella Sverige är en öppen fråga.

StaffanG sa...

Paviljongbesök förekom nog både bland judar och katoliker i Central- och Sydeuropa tidigare, rent allmänt, det var där man introducerades.

Jesus kunde ju trolla med vatten och vin, så... och iaf hans mor och far kunde trolla med sex.

Lennart Widlund sa...

Patrik, grattis på 3,75-miljarderårsdagen. Fast jag blir nog ändå lite förvirrad av det där. Ditt liv började för 3,75 miljarder år sen, sen mellan befruktningen och några månader framåt var det bara en värdelös cellklump, och sen började det ändå långsamt bli något som hade ett värde?

Mårten Wetterstrand sa...

Bra poäng av Lennart, jag reagerade själv på det. Men när börjar då livet, och varför?

Björn Bäckström sa...

Livet börjar just efter att fostrets medvetandeutveckling har passerat den vuxna och slaktfärdiga grisens dito. Annars vore ju våra slakterier förintelseläger i klass med Auschwitz.
Hur man finner tidpunkten? Bra fråga!

Björn Bäckström sa...

BBM 2013-05-31 14:37

"Livet börjar just efter att fostrets medvetandeutveckling har passerat den vuxna och slaktfärdiga grisens dito."

Det vill säga livet som människa.

Patrik Lindenfors sa...

"Livet" började för några miljarder år sedan. Vad som än händer vid befruktningen så är det i alla fall inte "livets början". Är det "mitt" livs början? Ja, det beror allt på det, vad vi menar med "jag". Här har buddhisterna förvånansvärt kloka insikter att komma med som utmynnar i ett jag som är statt i ständig förändring. Det finns (tyvärr?) ingen riktigt fast punkt att hålla sig i. Visst kan man definiera det efter födelsedagen, som Lennart var inne på, men de flesta brukar nog ändå anse att det skyddsvärda i ett människoliv har utvecklats innan dess. Vid befruktningen? Nej, då är man inte mer människa än vilken cell som helst. Men där emellan sker en fantastisk process - ett människoblivande - där det finns gränsdragningar att diskutera för den som så vill. Men någon absolut gräns, det finns inte.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se