15 maj 2013

Socialdemokrater för tro, men utan solidaritet

Idag debatterar jag på Newsmill med artikeln Socialdemokrater för tro, men utan solidaritet.
Det är år 2103 e.v.t. och hela Socialdemokratiska arbetarpartiet står upp för de allmänna mänskliga rättigheterna... Hela Socialdemokratin? Nej! En liten rörelse inom socialdemokratin vägrar! Socialdemokrater för tro och solidaritet fortsätter envist att vägra ta avstånd från sina antisemitiska inbjudningar. Och de gör inte livet lätt för övriga Socialdemokrater.  
Introduktionen kan tyckas hämtad ur sagornas värld (för er som inte känner igen den så är ingressen en parafras på inledningen till Asterix) men tyvärr är det som beskrivs i högsta grad verkligt. Det handlar om Socialdemokrater för tro och solidaritet som fortsätter att trampa snett i människorättsdebatten. Nu senast är det högste herr ordförande Peter Weiderud som i en intervju styvnackat fortsätter vägra ta avstånd från inbjudningarna av grovt antisemitistiska talare – samma sak som Omar Mustafa fick avgå ur partistyrelsen för, om ni kommer ihåg. Hur är det möjligt att Weiderud får sitta kvar? Bedöms etniska svenskar och ”o-etniska” svenskar efter olika måttstockar inom Socialdemokratin?

3 kommentarer:

Gunnar Lindholm sa...

Mycket bra skrivet!

Vad gör egentligen partiledningen? Låtsas som om det regnar i rädsla över att bli av med väljare?

Björn Bäckström sa...

Bra exponering av eländet. Om Weiderud kastas ut får KD en boost och borgarna förnyat förtroende 2014. Tror inte avhoppen från S blir så många trots Socialdemokrater för tro och solidaritet agerande. Förmodligen S-ledningens spekulation.

Sedd i en vidare kontext är väl de troende socialdemokraternas handlande i linje med hur "gudsmördarna" har behandlats historiskt. Grunden till eländet är (Och ja - Karthago ska förstöras!) som vanligt religionen...

Nils sa...

Utmärkt, men jag tycker du misskrediterar de tappra gallerna genom parallellen till en figur som Weiderud.

Sen tror inte jag att Weiderud ställer till några större problem för ”övriga” socialdemokrater. Socialdemokraterna har alltid präglats av pragmatism. Att Weiderud håller till där nere i undervegatationen medför att han kanske kan locka till sig de som blev sura när Mustafa petades ur styrelsen. När rörelsen lierat sig med islam innebär det bara fler röster. Bara det gör ju att han sitter bergsäkert.

Inom socialdemokraterna med dess historiska band till PLO och palestinierna ska det mycket till om man ska bli sparkad för antisemitism, islamofobi åker man ut för direkt.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se