28 maj 2013

Tänka sig

28 kommentarer:

Björn Bäckström sa...

Påminner om någonting annat folk tror på. Kommer inte på det just nu.

Lokatt sa...

Jag har börjat sakna humor och sarkasmer här på bloggen. Fick för mig att detta berodde på att tyglarna ytterligare stramats åt - med kandarbett för extra strängt böjd nacke. För tänk om man råkar kränka någon känslig person, bäst att låta bli.

Jag börjar alltmer tycka att humanistbloggen är lika spännande och intressant ett kommunalt sammanträde. Det finns friska fläktar som fungerar som kyrkstötar, som du Björn B.
Men säkert någon annan också som jag missat, förlåt.
Ja nu sårade jag väl administratörerna. Jag tar risken.

Patrik N sa...

Lokatt,

"Jag har börjat sakna humor och sarkasmer här på bloggen."

Du har inte funderat på att göra något åt det och börja författa sarkastiska och humoristiska inlägg på bloggen? Istället för att bara ha (negativa) synpunkter på de som faktiskt skriver någonting.

Lite eget ansvar. Typ. Jag vet, det är jobbigt. Men fundera på det.

Patrik N sa...

…ja nu sårade jag väl Lokatt. Jag tar risken.

Björn Bäckström sa...

Patrik N 2013-05-28 13:21

"Istället för att bara ha (negativa) synpunkter på de som faktiskt skriver någonting."

Konstigt Patrik. Jag tycker Lokatt ger positv kritik och faktiskt skriver någonting. Tror du det kan ha att göra med att jag sympatiserar med Lokatts grundinställning till religioner ("organiserd lögn")?
Du verkar inte dela vår åsikt. Om inte organiserad lögn vad tycker du i stället att de är?

Björn Bäckström sa...

Lokatt 2013-05-28 11:47

"Jag börjar alltmer tycka att humanistbloggen är lika spännande och intressant ett kommunalt sammanträde."

Nu tycker jag du är orättvis mot de lokalt folkvalda! I Borgholm mobiliserar kommunchefen polisen nu regelbundet för att kasta ut ledamöter och i Göteborg är det kommunal revolt mot tränselavgifter. Vad är lite humanistisk moderering i jämförelse?

Eric Wadenius sa...

Lokatt,

-"Ja nu sårade jag väl administratörerna. Jag tar risken."

Inte alls. Däremot är det säkert fler än jag som börjar undra vad du finner för glädje av dessa dina återkommande klagomål om hur bra det var förr och hur icke-spännande bloggen är nu. Din klagan är inte speciellt spännande heller, kan jag säga.

Det är ingen som tvingar dig att läsa eller kommentera på humanistbloggen. Du är fri att starta en egen blogg där glåporden och troll-kommentarerna haglar eller hitta någon annan blogg som tillfredsställer dina behov.

Patrik Lindenfors sa...

Lite roligt med klagomål på bristande sarkasm under ett inlägg av Gervais. Gnällgnällgnäll. Starta en egen blogg era lata ...

För övrigt så vill jag påminna kommentatorer och alla andra moderatorer om att diskussioner om modereringen hör hemma i modereringstråden, inte någon annanstans. Detta för att begränsa den gnälliga tonen på bloggen samtidigt som kritiken ändå får uttryckas någonstans.

Lennart Widlund sa...

Vilken otrevlig stämning. Fast vad kan man egentligen förvänta sig med en sån här bloggpost med en hånflinande antydan om att "de andra" är bakom flötet eller iaf har stannat upp i utvecklingen och aldrig blivit riktigt vuxna? Själv får jag iaf ingen jättestor lust att vara trevlig, vilket väl iofs kanske är helt förväntat, men som sagt, ingen annan verkar ju heller bli speciellt trevlig.

Björn Bäckström sa...

BBM 2013-05-28 13:35

Gervais sarkasm är bra. Troligen bortkastad på de som borde ta åt sig; Gud är väl inte som jultomten hör jag redan min syster kyrkvärden säga!

Jag gillar inte religioner och jag tycker Humanisterna officiellt kör med för lite "Mock..o.s.v., även om Gervais här agerar proxy för åtminstone Patrik L?

Är bloggen medveten om att vi kanske går mot ett stort religionskrig i ME? Det dör redan nu faktiskt hundratals människor dagligen i strid mellan sunni, shia, alewiter, kopter o.s.v Och det är inte militanta som stryker med i första hand utan oskyldiga, kvinnor och barn. ”Gud är stor” men med soft targets lever jag själv längre verkar de manligt skäggiga kämparna tycka.

Här borde Humanisterna vara högljuda i fördömanden och styra den internationella grenen på alla sätt möjliga i stället för att skryta med kampen mot ”populism och fascism inom EU”.

Lokatt sa...

Patrik N
Nu förstår jag inte... antagligen är du sarkastisk? Du narra mig aprillo..? Kanske har jag fattat fel, men jag tar risken att idiotförklaras: Det är ju det jag har varit, tidigare: sarkastisk, ironisk och lite elak, jag har i någon grad någon gång ägnat mig åt personangrepp, när jag någon gång ifrågasatt ärligheten i en annan persons ståndpunkt, jag har tyckt att den varit alltför absurd. Så får man inte göra, jag vet. Det är ju därför jag har modererats.

Om jag blev sårad..? Ja, lite blev jag väl. En aning. Men man får väl sopa ihop sig,resa sig och gå vidare.

Lokatt sa...

Erik Wadenius.
Jag tycker inte att du är schysst. Jag tycker inte att jag använder mig av "glåpord". Och vad betyder egentligen "troll-kommentarer" ?Frågan är allvarligt ställd. Jag trodde att ett "troll" var en oärlig person, en som seglar under falsk flagg ? Det gör inte jag, det är delvis därför som jag örfilas.
Jättetråkigt att bli bemött med "stick härifrån och blogga nån annanstans om du inte är nöjd", liksom.

Unknown sa...

Billig humor. Men jag har aldrig fattat det stora med Gervais oavsett ämnesval.

Vill man överhuvudtaget driva med religiösa och göra sig större på vår bekostnad, så visst varsågod, det är inte olagligt, men man kanske bör fråga sig varför om man känner ett tvång till det.

Att vara ateist är en sak, och kan väl vara en lika hedervärd ståndpunkt som vilken annan som helst men att ständigt påpeka att man är ateist är lite märkligt. Därför har jag svårt för Gervais och några andra. Det krävs ju en viss intelligens för att kunna vara rolig och elak samtidigt och det funkar verkligen ionte hos honom.

Däremot: Visst kan du, Björn, få till roliga elakheter även när det är ogrundat och du har fel. Så hellre dig än Gervais

Lokatt sa...

Patrik L
Jag har faktiskt missat att klagomål skulle skickas till en särskild mur, sorry.

Ricky Gervais är ju bra, det var när jag såg inlägget med honom som jag kände hur jag saknade mera bett och tjuvnyp , speciellt på den gode guden. Jag tyckte alltså att det är för lite av sånt här.
Jag brukar tyvärr direkt vilja hoppa på företeelser som jag tycker är konstiga eller fel, ibland faller inte mina åsikter i god jord och ibland är jag ironisk och folk blir arga.
Men jag tycker inte jag kan beskrivas som en "gnällgnällgnäll"-person.

Anders Hesselbom sa...

Gorel, om alla är överens om att Gud inte finns på riktigt, finns det givetvis ingen anledning att påpeka det. Alla är inte där än, så man kan se ateism som en reaktion. Att det ö.h.t. finns ett namn för denna icke-tro är att betrakta som en reaktion.

Lokatt sa...

Görel G
Hela jordklotet är fullt av människor som är religiösa på ett eller annat sätt, de syns och hörs överallt, hos oss i ständigt återkommande radio-och tevegudstjänster där de berättar om sina änglar och andar.
Varje dag får vi höra om människor som sprängt varandra i luften på grund av att den andra religiösa gruppen "tror fel".
Småflickor i Borås bränns med heta knivar av korsbärande pastorer för att onda andar ska drivas ut, kopter lever farligt i Egypten för att de inte fattar att det är Allah de ska tro på, etc, etc.
Därför behöver man tala om att man är ateist, varenda dag!
Ricky Gervais hjärna är skarp som ett knivblad Görel och han är rolig och elak på samma gång.
Björn B är kanske mera småelak..? Fast det gillar jag.
Och jag, är hemskt elak, fy fan! Men det visar jag inte här.

Ulf Gustafsson sa...

Nej, Gervais var inte rolig här. Alla religiösa hävdar ju med emfas att de inte går att jämföra Gud med tomten och tandfen. Därför faller skämtet platt. Skall man skratta får man göra det åt Gervais okunskap.

Om nu någon religiös tar illa upp av skämtet (av annan orsak än att de skäms å Gervais vägnar), då måste det ändå betyda att det finns någon likhet mellan tomten och Gud. I så fall har jag fel, och skämtet har en poäng.

Lokatt sa...

Till alla, och Görel

Nu börjar jag ana.
Det är kanske så att de flesta som skriver här inte alls är ateister? Jag har nog faktiskt inte sett någon mer än Björn B vara riktigt tydlig med att religiositet är av ondo (snälla lugga mig inte, jag hinner inte med att uppfatta precis allt som skrivs här, har säkert missat något väsentligt).
Görels kristna ståndpunkt är ju klar - fast nej det är den ju inte riktigt faktiskt, för mig alltså. Jag tänker på diskussionen när du Görel hävdade att tron för dig mest är föreningsliv, det handlade om trevlig social samvaro, gemenskap. Så jag vet inte.

Men "ateisterna" här på bloggen, med något tydligt undantag, är kanske inte alls ateister. Utan mera tvivlare, undrare och tvekare? Det har jag inte fattat! Björn B:s kommentar ovan om att han delar min åsikt (den provocerande åsikten.?) att religion är organiserad lögn, säger mig att de flesta andra skribenter här egentligen kanske inte alls tycker så?
Jag ser kristendomen som världens mest lyckosamma jättebluff, en bedrägerisuccé utan motstycke. Och jag kan inte fatta att kritiskt tänkande människor kan se saken på annat sätt.
Jag tycker att man ska försöka vara tydlig med var man står, även om det innebär att det viner om öronen.

Anders Hesselbom sa...

En motorsåg och en öronmanet har en hel del gemensamt, utan att den ena fortplantar sig på havsbotten och den andra kan användas för att röja skog. Båda är t.ex. existerande. Sedvanliga ursäkter till alla biologer och skogsarbetare.

Unknown sa...

Nej, Ulf. Att man tar illa vid sig över skämtet kan ju också bero på att man är van vid Gervais töntiga utfall och att man är van vid att denna blogg ständigt vill göra sig bred på andras bekostnad genom misslyckade försök till humor.
(Kanske är det inte bara à Gervais vägnar man skäms?)

Nej, Lokatt. Han är inte knivskarp och jag ändå klart van vid Engelsk standup. Det finns långt mer intelligent religions-kritisk standup från det landet än han.

Anders. Jasså är ateism en reaktion? På vad?

..... Förresten varför skulle alla vara överens?

Lokatt sa...

Ulf Gustafsson
Är det inte så att det här med vad man tycker är roligt är mycket individuellt? Har för mig att Freud sa att ingenting är så avslöjande angående ens person som vad man skrattar åt. Det tror jag verkligen stämmer.
Jag stör mig en aning på att du tvärsäkert säger "Nej han var inte rolig här". Det handlar ju om att Du inte tycker att han var det.
För övrigt anser jag att humor och skratt är de oslagbart bästa gudsgåvorna!

Anders Hesselbom sa...

Görel,

"Anders. Jasså är ateism en reaktion? På vad?"

Teism. Avfärdandet av hypotesen är en reaktion på hypotesen.

Hänger du med?

Ulf Gustafsson sa...

Lokatt,

Så du missade att min kommentar var humor och sarkasm. Lite misslyckat från min sida eftersom jag skrev kommentaren med dina önskemål i åtanke. :-)

Gorel G,

Poänglösa upprepningar brukar tråka ut mig. Det är inget jag tar illa vid mig av.

Unknown sa...

Jag gillar Gervais.. Han kanske kör med lite enkel humor ibland, men jag gillar många olika sorters humor.

I vissa fall, som det här - så har han en skicklighet att uttrycka åsikter/funderingar som jag delar på ett komiskt sätt.

Lokatt sa...

Ulf Gustafsson
Ja, suck, jag missade det.
Någon har föreslagit att ironi,sarkasm och luriga skämt borde skrivas med bokstäver i färg! Förslagsvis sarkasmer i giftgrönt, ondskefulla personpåhopp i gult (inom sjukvården markerar man behållare för begagnade kanyler och annat otäckt med gul färg). Humor skulle kanske kunna vara rött, hjärtligt liksom..
Men annars Ulf, så trodde jag att man inte fick lov att vara sarkastisk här på bloggen! Jag kunde ju ha blivit ledsen och allt möjligt.. Obs att det sista skulle föreställa skoj, liksom.

Min favorit är Eddie Izzard, satan vad bra han är.

Unknown sa...

Jag gillar nog mest Shappi Khorsandi eller Omid Djalili.

Tyvärr är de inte så oerhört produktiva.

samt i Sverige Magnus B.

Alla lyckas dessutom göra intelligent religionskritk.

Lokatt sa...

Omid och Shappi, ja absolut. Magnus B:s ironier är ibland lite skrämmande - vad menar karln? När han talar om sin lilla dotter, och sin inställning till incest t ex. Då skrattar inte jag. Men jag beundrar hans mod. Att gå upp på Aftonbladets redaktion och häckla murvelhöjdarna där på plats, oj!

Omids graciösa dans med vippande mikrofon ger mig nära dåndimpen. Så tror jag att vill jag dö! Mitt i ett vansinnesskratt när Omid dansar!

Lennart Widlund sa...

Om Everetts många världar-tolkning av kvantfysik är korrekt, önskar jag att Björns lösning på Mellanösternproblematiken med "mock them.." mot alla shia och sunnimuslimer etc testas i någon/några av dessa grenar (vid varje kvanthändelse med flera möjliga utfall förgrenar sig hela universum), och så önskar jag att vi kunde se resultatet därifrån här i vår gren. Vem vet, kanske Björn mot alla odds får Nobels fredspris där?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se