29 maj 2013

Vatikanen- Det blev fel! Ni kommer fortfarande till helvetet!

Får några dagar sedan skrev vi på Humanistbloggen om ett uttalande av Roms biskop Jorge Mario Bergoglio (av hans anhängare kallad "Påven") om att Jesus avrättning även räddar icke-troende, vilket förvånade många av oss. Skulle tusentals år av hot om helveteseldar, framför allt riktade mot barn, för dem som inte underkastade sig kyrkans auktoritet nu upphöra?

Givetvis inte, skyndar sig nu en talesperson för Katolska Kyrkan att säga, enligt CNN.
"[The Bishop of Rome] was clear that salvation is only through Christ’s Sacrifice.  In other words, he is not suggesting – and I think some are taking it this way – that you can be saved, get to heaven, without Christ."
The Rev. Thomas Rosica, a Vatican spokesman, said that people who [are] aware of the Catholic church “cannot be saved” if they “refuse to enter her or remain in her."
Alltså, om du vet att Katolska Kyrkan finns men inte är en del av deras organisation så kommer du fortfarande att hamna i helvetet (alternativt så kommer din annars odödliga själ att förintas vid din kroppsliga död, beroende på vilken tolkning av kristendomen du har) oavsett hur god du är som människa, oavsett hur många goda gärningar du utför.

Tänkt väl...

9 kommentarer:

Patrik N sa...

Tack. Skönt med klarhet i en viktig fråga.

Anders Hesselbom sa...

Tänkte väl att det var så. Men om det ligger någon sanning i vad de påstår, är frågan viktig för mig rent personligen eftersom jag riskerar att brinna i helvetet.

Ulf Gustafsson sa...

Nu är inte Katolska kyrkans uppfattning om helvetet länge överensstämmande med Dantes. Jag uppfattar som om att det enda det med säkerhet säger sig veta är att Helvetet inte är Himlen.

Jag tror jag föredrar icke-himlen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_views_on_Hell#Roman_Catholicism

Eric Wadenius sa...

Ulf,

-"Nu är inte Katolska kyrkans uppfattning om helvetet länge överensstämmande med Dantes. Jag uppfattar som om att det enda det med säkerhet säger sig veta är att Helvetet inte är Himlen."

Jag uppfattar det som att många inom KK fortfarande menar att helvetet är som Dantes (en plats där förlorade själar plågas). Den mest välvilliga tolkningen, av texten du länkade till att döma, anser jag är att helvetet är en plats med total avsaknad av all form av lycka och njutning. Så, i bästa fall väntar en evighet av godtycklighet för oss! Skoj!

Lokatt sa...

Aj aj, jag anade det. Nu tänker jag fortsätta att synda utav bara helvette, bort alla löjliga goda gärningar som jag hade antecknat mig för. Ska kräva pengarna tillbaka från Emmaus och Lutherhjälpen, slut med allt fjäsk för dom.
Aldrig får man vara riktigt gla.
Men grabbar - vi kanske ses?

Björn Bäckström sa...

Patrik N 2013-05-29 13:55

"Tack. Skönt med klarhet i en viktig fråga."

Viktig fråga? Who cares! Skön ironi. Du stiger i min aktning!

Ostronmannen sa...

Lokatt, akta dig.
Heb 10:26- 28
Ty syndar vi med vett och vilja efter att ha lärt känna sanningen återstår inte längre något offer för synderna; 27 då väntar en fruktansvärd dom och en glupande eld som skall förtära dem som trotsar Gud.
28 Den som överger Moses lag måste utan förskoning dö, om två eller tre vittnar mot honom.

Är det inte risk att Påven gjort ngt brott mot GT här och ska dödas av sina egna...vilken oerhörd ironi i så fall.

Lokatt sa...

Ack!
Arma påven, vilken fadäs. Nu får vi sätta igång och be av alla krafter så går det kanske vägen för honom ändå.
Och man kan kanske höra med det kristna behandlingshemmet i Åkersberga som igår fick rätt att ha bön, förbön och efterbön och vad det var, som behandlingsmetod för sina patienter, de kanske kan hjälpa till så att påven slipper gruppdödas av alla kardinalerna.

BlackLabel sa...

Vatican: Oops, Atheists Are Going to Hell After All!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se