19 aug. 2013

En homeopatisk första hjälpen-låda - för bara $54.99!

I avdelningen produkter ni inte visste att ni saknade i hemmet kanske denna homeopatiska första hjälpen-låda platsar? "An essential first-aid remedy kit for the home, car and workplace specifically formulated to be used in even the most severe emergency and accident situations." Den innehåller totalt 18 provrör med sockerpiller, alla med potens 200C, vilket garanterar, enligt Avogadros tal, att de inte innehåller en enda molekyl av den "aktiva" substansen. Som påpekas på bloggen Science Based Medicine så är en lösning med potens 13C när man späder ut ursprungslösningen 100 upphöjt till 13 gånger - vilket motsvarar att späda ut en tredjedels droppe av originallösningen i allt vatten som existerar på jordklotet. För att komma upp i 200C måste man späda ut den lösning man då har fått i proportionerna 1 till 100 totalt 187 gånger till. Så det är kraftfulla grejer vi talar om.

De problem som kan avhjälpas med sockerpillren i lådan är sådant som förkylning, insektsbett, chock, blödningar, matförgiftning, diarré, huvudvärk, öronont, mässlingen, muskelvärk och herpes. Men det finns också medel mot benbrott, dislokation (när en led halkar ur), värmeslag, och näsblod. Bara som exempel.

Det finns speciella homeopatiska första hjälpen-lådor för många situationer: första hjälpen-lådor för bilen, för vandringar och camping, för hästar, för husdjur, för graviditet, för förlossningar, och ett speciellt rese-kit. Enligt den här hemsidan bör man dock beroende på hur allvarlig situationen är söka medicinsk hjälp för följande: allergisk chock, djurbett, skelettskador, brännskador av tredje graden, kolmonoxidförgiftning, skärsår, överdos, elchock, ögonskador, matförgiftning, färgförgiftning, insektsmedelsförgiftning, och chock. Först egendiagnos, sen självmedicinering med sockerpiller, och först efter detta bör man ta kontakt med vården?

Att sälja sockerpiller som en gång varit i kontakt med vatten som en gång varit i kontakt med gift, allt paketerat i en första hjälpen-låda, är oetiskt på ett så fundamentalt plan att det är obegripligt att det är tillåtet.

Fast man kan ju alltid använda det till att rädda världen.

Inga kommentarer:

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se