23 aug. 2013

En Jesusuppenbarelse - hos gynekologen?Denna något vanvördiga sketch, som fick 2 miljoner tittningar på YouTube på två dagar, är från Brasilien, av gruppen portadosfundos, så se till att ha texningen på.

5 kommentarer:

Svante sa...

En teknisk fråga; (Eftersom jag inte förstår portugisiska) hur gör jag för att se klippet med svensk (eller engelsk) textning?

Om det inte funkar, kan någon avslöja vad klippet går ut på?

Patrik Lindenfors sa...

Längst ner till höger i filmrutan finns en ruta med streck i. Om du klickar på den kan du välja English och på så sätt får engelsk textning. Om du inte lyckas så går det hela ut på att Jesus uppenbarar sig i kvinnans underliv.

Lokatt sa...

Tja, var ska sleven vara om inte i grytan.

(En av mina käpphästar är att gudadyrkan i mångt och mycket handlar om sex, och då särskilt knäfallandet inför Jesus, som ju är så himla snygg också. Inte minst när det är män som dyrkar denne skönt späkte barfotaAdonis i nattdräkt)

Lokatt sa...

Undras om någon mer än jag tänkt på Jesusfigurens speciella sexuella utstrålning, så lämpligt med dragningskraft både mot kvinnor och män. En skapelse värdig ett PR-pris faktiskt! Han framställs som vacker, spröd och liksom hjälplös i sin framtoning, sådant är kittlande för många. Hans axellånga lockar är sköna och androgyna, likaså hans utstrålning av mildhet. Hans slanka kropp är perfekt proportionerad, han skulle när som helst kunna agera modell för Dior. Jesusfiguren utstrålar sorgsen ensamhet - något som triggar igång kvinnor som kanske inte längre drömmer så uttalat om sex utan mera moderligt vill ta om hand och bädda ner den vackre ynglingen hemma hos sig.
Bilder från slutet av hans liv, då han sargad och naken plågas av grymma soldater har en särskild lockelse för fler än man kanske tror.
Jesusgestalten är verkligen smart kreerad, jag måste motvilligt buga.

Unknown sa...

Lokatt.
Glöm inte heller att vi troende räknas som "Kristi brud". Dessutom är det en kompensatorisk sensualism. Eftersom sex är kyrkligt reglerat, kan man kanalisera sitt libido genom Jesus. Men frågan är vad som är hönan och ägget? Vi kanske borde erkänna denna sensualism och utnyttja den snyggare. Vi kristna är oftast för rädda, så detta kunde kanske hjälpa oss?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se