6 aug. 2013

"Jag kan väcka de döda till liv"

Förra veckan gick Jesusfestivalen i Älmhult av stapeln. Aftonbladet rapporterar därifrån om förunderliga ting. Eller i alla fall utlovade förunderliga ting. Eller rättare sagt, förunderliga ting som verkar ha hänt någon annanstans någon annan gång.
En kvinna gråter.
Hon står längst framme vid scenkanten och skakar av tårar.
Mirakelpastorn går fram till henne. Tar tag i henne. Och skriker på engelska:
- Fire!
Hon gråter ännu mer.
Någon ligger på golvet - han skrattar hejdlöst. Kan inte sluta.
Lovsång blandas med tungotal.
Tack Jesus!
Halleluja!
Det är glädjetårar och festivalstämning.
[...]
Jens Garnfeldt hymlar inte med vad han står för.
Han berättar ingående om mirakel som ska ha skett i Jesu namn - men genom hans egen kropp.
Som den gången i Kenya.
Ett dött barn lades i hans famn.
Mamman hade sparat den döda kroppen för att hon visste att Garnfeldt skulle komma till stan. Och mirakelpastorn gjorde som hon ville.
- Jag sa helt enkelt: I Jesu namn, jag befaller livet att komma tillbaka till det här barnet. Och plötsligt började barnet gråta, säger Garnfeldt.
Det är hans berättelse. Vetenskapligt sett är det omöjligt. Och av någon anledning har han aldrig lyckats väcka människor till liv i Europa. Det har bara hänt i Afrika - när inga kameror har varit påslagna.
Men många på Jesusfestivalen tror honom.
[...]
Efter en helg på festivalen har vi inte sett några mirakel. Det har berättats om dem, högljutt. Enligt arrangören började en förlamad kvinna gå i torsdags.
Men när vi är här under söndagen händer ingenting. Enligt arrangören för att sekulära journalister förstör stämningen. Och de ber för oss och för det här reportaget.
Zombie - Baby: hur ser man skillnaden?

Problemet är kanske att Jesus snart kommer att benådas? Aftonbladet rapporterar nämligen också om att den kenyanske advokaten Dola Indidis önskar upphäva Jesus dödsdom. Frågan är om inte det skulle förstöra historien lite?
Advokatens försök att rentvå Jesus är en utmaning. Hans ansökan vänder sig till dåtida ledande myndighetspersoner och religiösa ledare som judiske ledaren Pontius Pilatus, kung Herodes, romerske kejsaren Tiberius såväl som den judiska översteprästen, samhällets äldre och deras uttolkare av lagen, skriver the Times.
Enligt The Times vill advokaten även rikta sin ansökan mot nuvarande regeringarna i Italien och Israel, med hänvisning att de ärvt lagar från det romerska riket.
– Jag ansökte för att det är min uppgift att bevara Jesus värdighet och jag har vänt mig till internationella domstolen i Haag för att skipa rättvisa för mannen från Nasaret.
Ska en advokat från Kenya slutligen förstöra Guds geniala plan för vår frälsning? Ja, underligare ting har hänt. Väl?

5 kommentarer:

Rock sa...

hej
var där på bl.a. torsdagskvällen,såg denna kvinna som satt i rullstol och gjort i flera år,gå efter förbön...
Där jag sov över, bodde även en kvinna över,som efter förbön en kväll på Jesusfestivalen,var helt fri från all värk hon haft under flera år,bl.a. artrosvärk och flera saker hon inte kunde göra före bönen kunde hon sen.
Det sker under och mirakel,och Jesus använder kristustroende som vill användas till att hjälpa genom Kristus i dem och den Helige Andes kraft...och göra som han gjort och leder. Den som tror ska göra större gärningar än Jesus står det i Guds ord=Bibeln och det är Jesus själv som
säger det...
Jag förstår att detta verkar "konstigt" för många...eftersom jag tagit steget till Jesus som vuxen och själv haft många frågor...det bästa du kan göra är att först o främst fråga Jesus själv,be att han visar vem han är för dig...så du inte missar målet..den dag du lämnar detta jordeliv..det viktigaste är att säga sitt ja till Jesus OM du vill ha ett gott liv den dag du dör från jordelivet.
Läs gärna Joh. 3.16
för du vill väl inte hamna där frånvaron från allt gott är...jag rekommenderar dig en alphakurs eller liknande,där man pratar om vad tron innebär,förklarar en del,du kan ställ dina frågor,m.m.
Så är det varje person själv som får ta ställning,ett JA eller NEJ till att ha med Jesus att göra...
Det behöver du inte gå ngn. kurs för att göra...

Kristian Grönqvist sa...

Hej Rock.

Intressant observation detta. Då kan vi alltså omedelbart lägga ner alla sjukhus och hjälporganisationer samt äldreomsorg, eftersom Fadern eller Jesus där uppe fixar det med lite förböner från oss.
Att ingen kom på det tidigare!!! Eller att Du inte har informerat oss, som bla. i ledningen på sjukvården kämpat dagligen med detta ytterst svårlösta problem.
Kan Du verkligen ens fixa en snuva med förbön...är Du värd Nobelpriset två gånger...

Konstigt att det är så mycket elände i världen ändå.
Tror Du det är någon som ber förböner till djävulen också?

En annan fråga.
Är Han lättstött den där Jesus, eftersom man måste be om bra saker?Han kan inte göra bra saker så där bara av god vilja...? Tex bortskaffa alla sjukdomar för gott??? Eller krig? Jordbävningar och meteoriter? Och varför inte alla krälingar och krypingar, medan han ändå är igång?

Kristian Grönqvist sa...

PS Rock.

Citaten från Jesus är nog inte Jesus själv som har sagt. Inget samtida vittne skrev nämligen ned något alls av NT. Förstår att Du är Jehovas vittne. Lycka till.

Lokatt sa...

Rock
Oj, jag såg detta inlägg först nu, tänk om jag missat det helt! Det är ju fantastiskt bra det du berättar. Nu är det såhär att jag har en trasig menisk i vänster knä, en gammal skada.Den vill jag absolut bli av med - jag visste inte att denna underbara möjlighet finns! Hur gör jag nu, jag åkallar Jesus alltså? Och/eller den helige Ande?Tyvärr kan jag inte ligga på knä så bra (menisken) men jag kan be innerligt! Om det behövs kan jag offra något, elda upp en del av en ung tjur till exempel, har läst i GT att det är en bra idé. Jag kan också tänka mig att tala i tungor, jag är språkbegåvad. Jag ser förväntansfullt fram emot min metamorfos, halleluja!

Lokatt sa...

Kristian Grönqvist
Pilutta dej Kristian G! (läs mitt inlägg ovan till Rock - om det inte tagits bort av misstänksam moderator som fått min intention om bakfoten).
Pilutta dej, du måste ju läsa på i Boken, fattar du väl! Kanske har även du nån gammal skada, be till Anden bara vettja så kan vi springa maraton tillsammans sen!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se