18 aug. 2013

Mormonismens grundläggande tro - eller ett skämt?Det var inte helt självklart att publicera den här filmen på Humanistbloggen. Efter Mr Deity-inslaget om mormonism - som är det som som det här blogginlägget egentligen vill handla om - levererar Brian Keith Dalton nämligen en kommentar till anklagelserna om sexuella trakasserier och övergrepp inom Skeptikerrörelsen. Det bästa man kan säga om den är att han försvarar en kompis i vått och torrt. Dalton skulle dock behöva lära sig hålla isär denialism och skepticism. Läs nedanstående inlägg av Greta Christina för en guidning i vad skillnaden mellan dessa är.

6 kommentarer:

Martin sa...

Han har lagt ut en liten follow-up:
http://www.youtube.com/watch?v=gXloqvGehqE

Erik M sa...

Plötsligt säger Mr. Dalton, i en diskussion om våldtäkts- och sextrakasserianklagelser:

"Here’s another little tip: if you find it hard to say no to the refill, you can just leave the glass full! Don’t take another sip! That’s my friendly little piece of advice to those of you without a backbone, or any sense of personal responsibility!"

Men va fan... Det var länge sedan jag såg någon kläcka ur sig ett så fullständigt ogenerat, osubtilt offret-får skylla-sig-själv argument. Jag försöker bestämma mig för om jag skall vara arg, chockad eller bara sorgsen över detta. Nå, jag tror jag kör med någon slags kombination av dessa tre.

Det börjar bli ont nu om personer i den amerikanska skeptiker/ateistkulturen som inte kommit ut som sexistiska skitstövlar post-elevatorgate (även om problemen av allt att döma är mycket äldre och djupare än så).

I ett desperat försök att hitta något upplyftande i kråksången antar jag att på sätt och vis att detta är det en nyttig läxa för dem som vill kalla sig skeptiker: "kom ihåg att dina idoler är människor, och att ibland kan en person först verka vettig men sedan säga idiotiska eller helt oförsvarliga saker". Men kunde vi inte ha fått lära oss den läxan med något mindre obehagligt än den här sortens övergrepp?

Erik M sa...

Såg just Daltons uppföljningsvideo. Det fick honom att framstå i något bättre dager. Men knappast i tillräckligt mycket bättre dager. Jag är böjd att hålla med Further thoughts for the day-bloggens kommentarer:

Mr Deity responds, but it's not good enough

Patrik Lindenfors sa...

Hoppsan. Nu visar det sig att en av de som förföljt Rebecca Watson hårdast är dömd sexförbrytare. Vilket förklarar det något uppskruvade tonläget från hans sida.

http://skepchick.org/2013/08/getting-to-know-my-critics-cecil-fuson-sex-offender/

Lennart W sa...

Hittade några bra tips för manliga ateister/skeptiker om hur man (inte) tar kontakt med kvinnor. Ok då, det är inte så akut för alla ateister, men för några av dem är det bevisligen det. Och ärligt talat finns det nog även några icke-ateister som också kan behöva läsa det här. I alla fall, var så goda:

Schrodinger's rapist: or a guy's guide to approaching strange women without being mazed

Pyrrhus sa...

(Detta inlägg har ingen koppling till de aktuella våldtäktsfallen, utan berör det som inlägget ville handla om.)

Såvitt jag kan tolka detta inlägg och ett från tidigare dagar så blir kontentan att mormonism kan man kritisera och häckla utan problem. Däremot, när Dawkins kritiserar islam (som han gjort nyligen och hamnat lite i blåsväder för) så har han "tappat omdömet". Konstigt att ni fångat upp det först nu, Dawkins har gett islam en hel del kängor de senaste åren (t ex "Islam is surely the greatest man-made evil in the world today").

Kanske Humanisterna borde byta namn till Kristendomskritikerna eller något liknande?

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se