21 aug. 2013

Sekulär högtidsstund i samband med riksdagens öppnande

Pressmeddelande från Humanisterna:

Humanisterna etablerar en ny tradition: sekulär högtidsstund i samband med riksdagens öppnande

Med anledning av riksdagens öppnande bjuder förbundet Humanisterna även i år in till en sekulärhumanistisk samling tisdagen den 17/9 klockan 12:30, samma tidpunkt som gudstjänsten i Storkyrkan äger rum. Samlingen äger rum på anrika restaurangen Den Gyldene Freden i Gamla Stan.

De riksdagsledamöter och andra politiker som föredrar en sekulär högtidsstund är varmt välkomna till en samling i humanismens och vetenskapens tecken där Staffan Ulfstrand, professor emeritus i zoologisk ekologi vid Uppsala universitet, berättar under rubriken ”Människan: en social solist” om människans ursprung och utveckling – i både biologiskt, moraliskt och socialt hänseende.
- Detta är andra året vi arrangerar en sekulär högtidsstund som alternativ till gudstjänsten i Storkyrkan, och vi hoppas att detta skall bli en tradition som skapar alternativ och mångfald i samband med riksdagens öppnande, säger Christer Sturmark, ordförande i Humanisterna.

5 kommentarer:

Ostronmannen sa...

Vad härligt det låter. Gott föredrag också. Jag ska bli riksdagsman... oj riksdagshen menar jag.

#1.

Unknown sa...

Humanismens tecken kan jag förstå, men varför vetenskapens? och hur har man tänkt när det gäller högtidsstundens tal: Hur handlar det om demokrati?

Gunnar Lindholm sa...

Kul! Väntar spännt på att se om det blir fler besökare den här gången!

Kommer det finnas tillgängligt på nätet efteråt?

Ulf Gustafsson sa...

Vetenskapligt är väl bra i sammanhanget. Först för att Ulfstrand skall tala om vetenskap. Sedan för att vetenskap är ett bra verktyg för riksdagsledamöterna.

Vet inte hur man tänkt, men kunskap är bra att ha när man fattar demokratiska beslut, tänker jag.

Lars Torstensson sa...

Mycket glädjande att denna angelägna praxis fortsätter. Snart har vi skapat en ny tradition! :-)

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se