30 aug. 2013

Senaste nytt från jesusfestivalen

Pga dålig inmatningsmöjlighet så får ni hålla till godo med en länk till pastorn som kan få ben att växa ut, eller? Borde vara lätt att få verifierat. http://www.smp.se/nyheter/almhult/pastor-i-almhult-pastar-sig-kunna-vacka-de-doda-till-liv(3916795).gm

Personligen gissar jag på bluff.

7 kommentarer:

Lokatt sa...

Hej Gunnar
Du skojar väl när du gissar på bluff?
Annars blir jag rent orolig för dig.

Lokatt sa...

Såna här charlataner som pastor Garnfeldt borde buras in.

Egentligen är det inte pastorn det är mest fel på, han har naturligtvis sin samvetslösa och listiga succéagenda. Men vad är det för fel på församlingen som låter sig trilla i drivor framför hans fötter?

Gunnar Lindholm sa...

Jag kan inget bevisa utan gissar utifrån mönstret som är identiskt med vad som åtskilliga gånger här visats vara bluff metoder, kolla tex paStor James som var med här för ett tag sedan.

Du borde också lyssna på en video snutt med Orson Wells som berättade om hur bloggare kan börja tro på sina "förmågor". Psykologi, spännande. Det kan ju också vara genuin bluff, det kan kanske bedömas på hur mycket pengar som flödar i verksamheten?

"Felet" som du säger skulle jag säga är religion i sig där kritiskt tänkande överges. Sedan har jag all förståelse för att folk kan hamna i livssittuationer där man griper efter halmstrån, tex homeopati.

Har någon sådan "charlatan" någonsin åtalats för bedrägeri?

Lokatt sa...

Nejmen snälla Gunnar, det är klart att det är bluff!
Jag tycker inte att det är ett dugg spännande med folk som börjar tro att de har "förmågor", jag tycker sånt är beklämmande. De här fåvitska människorna som beskrivs staplande sig som i en vedkast framför pastorn som skriker "fire", "fire" "fire" (löjligt, varför pratar han inte danska eller ber guden om en sekundsnabb svenskkurs), de fallande och trillande är så många att pastorns personal måste flytta bort möbler..
Det är sånt här som gör att jag tycker att Humanisterna ska byta sin slogan, "Vi tror på människan". Pfhööh, inte jag i alla fall. Bara några stycken, ni vet vilka ni är :-)

Gunnar Lindholm sa...

Ordet bloggare ovan ska ersättas av "de med så kallade förmågor"-

Johan sa...

Andra kyrkoherdar uppmanar till försiktighet. "Man måste tänka efter och vara uppmärksam"...

Tänka efter var ordet

http://www.smp.se/nyheter/almhult/kyrkor-manar-till-forsiktighet(3916796).gm

Lokatt sa...

Citat från den småländska lokaltidningen:

"Både Missionskyrkans Lena Hilding
Carlsson och Pingstkyrkans Peter Jansson understryker att man i deras traditioner tror på mirakel.
– Han kan mycket väl ha fått en gåva av Gud att bota, menar Lena Hilding Carlsson.
– Men det är farligt att gå ut och lova mirakel och bygga upp en förväntan. Det kan lätt skapa en skuld hos den som inte blir botad."

Jag tar mig för pannan.
En vettig sak står här: Att den troende till sin fasa, efter att det hypnotiska ruset lagt sig, inser att han alls inte blivit botad- benstumpen har inte växt ut! Och att han då förstår att han inte tillhör de utvalda, att Jesus inte gillar honom helt enkelt. Då återstår att dölja sin ångest och påstå att benet växt ut i alla fall halleluja, alltså lite grand, det syns, flera centimeter, absolut..
Sånt här bluffmakeri och samvetslös lek med sköra människors känslor borde polisanmälas.
Kan Garnfeldt inte visa här och nu att han kan få benet att växa ut ska han direkt in i finkan på vatten och bröd, och inte få komma ut förrän benet växt ut på den arme amputerade. Om jag får bestämma.
Och inget jesustjafs om att guden inte är på humör just idag, att min aggressivitet skrämmer Jesus så att han inte kan hela just nu, eller annat strunt - No Mercy med charlatanen!
Och om hans Jesus fungerar som pastorn påstår öppnar gudssonen naturligtvis på magisk väg celldörren, Häpp!

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se