15 nov. 2013

Är historien om syndafloden verkligen bra reklam?Så mycket hatade Gud världen att han dränkte alla människor och djur utom några stycken. Fast det hjälpte förstås inte, utan Han fick senare låta döda sig själv för att verkligen få ordning på det hela.

Nu ska man inte läsa den här historien bokstavligt, förstås, utan som en berättelse om Guds kärlek. Så mycket älskade Gud världen att han dränkte alla människor och djur utom några stycken. Ser ni så mycket bättre det blev!

Som ett evigt tecken på Guds förbund med människorna skapade Gud sen den himmelska HBQT-flaggan. Bildligt talat.

Gud är större.

4 kommentarer:

AV sa...

Bara ryggradsdjur som tog sig ombord? Inga insekter, maskar, spindeldjur, kräftdjur mm? För att inte säga parasiter, bakterier och virus. Om alla infektionssjukdomar också ska ombord kan de inte mått så bra.

Den stora frågan: Hade Noah flatlöss?

Unknown sa...

Jag hör till dom som faktiskt inte har något emot filmer som denna, jag brukar även gilla skräckfilmer med djävulstema eller demon-tjosan.
Anledningen är såklart att det bara är film, där hittepå och magiska sagor passar perfekt!

Anders Bergdahl sa...

Ser gärna denna film, man förtår genom filmer som denna att bibeln bara är en fantasy story.. tidig, bitvis bra ideer men Tolkien gör det betydligt bättre :-)

Anders Hesselbom sa...

Efter att ha sett trailern känns det som ett lätt val att spendera två timmar genom att vandra på glassplitter istället för att spendera samma tid vid denna film. De som går med Gud är sällan kräsna i frågan om kultur.

 
Religion Blogg listad på Bloggtoppen.se